Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

GALERIE FOTO: Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți: 226 de agenți economici contactați de AJOFM, doar 21 au oferit job-uri


Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți a avut loc vineri, la Sala „Balada” a Ansamblului Folcloric „Èšara Vrancei” din Focșani și la Cantina Primăriei Adjud.”Acțiunea își propune întâlnirea, pe teren neutru, între solicitanții de locuri de muncă și reprezentanții angajatorilor, pentru selecții în vederea ocupării locurilor de muncă vacante”, a transmis Daniela Brihoianu, purtătorul de cuvânt al AJOFM Vrancea. Bursa locurilor de muncă a fost destinată în special absolvenților, dar au participat și persoane fără studii.
    Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Vrancea a contactat, pentru Bursa locurilor de muncă destinată absolvenților, 226 de agenți economici din județul nostru, dintre care au participat 21, 14 la Focșani și 7 la Adjud. Numărul locurilor de muncă oferite în total a fost de 574, 398 în cadrul bursei de la Focșani și 176 oferite la Adjud. Au participat 141 de persoane interesate de un loc de muncă, dintre care 43 de absolvenți. 28 de absolvenți au fost selectați în vederea încadrării. La nivel de județ, au fost doar 3 încadrări pe loc.
    Și mai multe persoane aflate în custodia Penitenciarului Focșani au participat la Bursa Locurilor de Muncă, organizată în Focșani. A fost vorba despre persoane aflate în custodia Penitenciarului Focșani, care sunt în apropierea termenului de liberare condiționată și care au absolvit cursuri de calificare în perioada detenției, ca urmare a  protocolului de colaborare încheiat cu A.J.O.F.M. Vrancea și C.R.F.P.A. Călărași.
„Penitenciarul Focșani a devenit o prezență constantă la activitățile organizate de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Vrancea, urmărindu-se astfel sensibilizarea angajatorilor privind problematica socială a acestei categorii vulnerabile, precum și oferirea unei oportunități pentru fiecare dintre participanți de a deveni un potențial angajat după punerea în libertate. (…) Scopul activității este acela de promovare în rândul deținuților calificați într-o meserie, a ofertelor locurilor de muncă vacante puse la dispoziție de către operatorii economici, în vederea creșterii șanselor de angajare a acestora după liberare”, se arată într-un comunicat semnat de comisar de penitenciare Georgeta Gură, purtător de cuvânt Penitenciarul Focșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?