Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638
Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638

Proiectul privind realizarea unui parc de agrement în cartierul odobeștean Mihail Sturza, scos la licitație


Primarul orașului Odobești, Daniel Nicolaș, a anunțat că a scos la licitație proiectul privind „Înființare zonă de agrement și petrecere a timpului liber în cartierul Mihail Sturza, orașul Odobești, județul Vrancea”. Contractul de finanțare a fost semnat cu Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE), în calitate de Autoritate de Management, și Agenția pentru Dezvoltare Regională a Regiunii de Dezvoltare Sud-Est (ADRSE), în calitate de Organism Intermediar, având ca obiect acordarea unei finanțări nerambursabile.
Proiectul a fost depus spre finanțare prin Programul Operațional Regional 2014-2020-Axa Prioritară 5 Îmbunătățirea mediului urban și conservarea, protecția și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, Prioritatea de Investiții 5.2 Realizarea de acțiuni destinate îmbunătățirii mediului urban, revitalizării orașelor, regenerării și decontaminării terenurilor industriale dezafectate (inclusiv a zonelor de conversie), reducerii poluării aerului și promovării măsurilor de reducere a zgomotului. „Proiectul privind înființarea zonei de agrement și petrecere a timpului liber în cartierul Mihail Sturza a fost scos la licitație. Urmează să fie derulată această procedură complexă, la finalul căreia vom afla firma câștigătoare, iar după care se va trece la realizarea efectivă a acestui proiect. Prin acest proiect, se va înființa o zonă de agrement și petrecere a timpului liber, care va cuprinde 2 terenuri de tenis de câmp, 1 teren multifuncțional fotbal-baschet, 4 locuri de joacă pentru copii pe categorii de vârste, pistă role și skateboard, pistă de biciclete și mobilier urban, bănci, aparate fitness, iluminat ambiental, alei de promenadă și fântâni arteziene”, a precizat primarul Daniel Nicolaș.
Obiectivul general al proiectului vizează revitalizarea mediului urban din orașul Odobești prin reutilizarea terenurilor abandonate și transformarea lor în zone de agrement și recreere pentru populație. Obiectivele specifice ale proiectului sunt: Creșterea indicelui de spații verzi/cap locuitor prin reconversia unei suprafețe de 57.986 mp teren neutilizat, aflat în stadiu de degradare în intravilanul orașului Odobești, cartier Mihail Sturza, și transformarea acestuia în spații verzi pentru agrement și recreere, modernizarea căii de acces direct la obiectiv – Stradă Giurgea – în suprafață de 10.491,52 mp; Creșterea confortului, siguranței și esteticii spațiilor verzi ale orașului, investiția propusă urmând să asigure confortul fizic și vizual al locuitorilor din zonă, precum și din întreaga localitate; satisfacerea nevoii de agrement și recreere a acestora, precum și reducerea nivelului de poluare.
Proiectul intitulat „Înființare zonă de agrement și petrecere a timpului liber în cartierul Mihail Sturza, orașul Odobești, județul Vrancea” urmează să fie implementat într-o perioadă de 21 luni, valoarea totală a acestuia fiind de 9.171.205,98 lei, din care finanțare nerambursabilă în valoare de 7.666.817,57 lei acordată din Fondul European de Dezvoltare Regională și 1.172.572,10 lei din bugetul național.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?