Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

Odobeștenii cu datorii la bugetul local, scutiți de majorări dacă achită impozitele până pe 15 decembrie


Odobeștenii care au datorii către primărie vor fi scutiți de majorări dacă achită sumele restante până la data de 15 decembrie. Consiliul Local Odobești a aprobat scutirea de la plata majorărilor cauzate pentru întârzierile la plata impozitelor și taxelor locale, redevențe și chirii datorate bugetului local de către contribuabili, persoane fizice. „Cuantumul scutirii pentru fiecare beneficiar este reprezentat de cuantumul majorărilor de întârziere la bugetul local, restante la plată la 1 octombrie 2017 și achitate integral până la data de 15 decembrie 2017”, se arată în Hotărârea Consiliului Local Odobești.
Această scutire se aplică numai pentru locuitorii orașului Odobești și are ca scop stimularea achitării voluntare de către contribuabili a obligațiilor de plată restante la buget, maximizarea încasărilor bugetare, stimularea mediului economic și diminuarea arieratelor bugetare, aspect de care beneficiază întreaga societate. „Am hotărât să dăm aceste scutiri la plata majorării de întârziere aferente creanțelor bugetare pentru a veni în sprijinul persoanelor fizice care au posibilități de plată scăzute și care înregistrează majorări acumulate pe perioade mari de timp. Noi îi așteptăm la Primărie pe cei care se găsesc în această situație pentru a face un dosar și pentru a beneficia de scutire”, ne-a declarat primarul Orașului Odobești, Daniel Nicolaș.
Pentru a beneficia de scutire, contribuabilul persoană fizică depune la primărie cererea însoțită de documentația privind scutirea la plată a majorărilor/ penalităților de întârziere aferente obligațiilor datorate bugetului local, care va fi analizată de către compartimentul Impozite și Taxe Locale. Majorările vor fi scăzute din evidențele fiscale, iar despre acest lucru va fi înștiințată persoana fizică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?