Ediția: Vineri 7 iunie 2024. Nr. 6644
Ediția: Vineri 7 iunie 2024. Nr. 6644

Doi minori din Adjud, de 14 și 15 ani, arestați la domiciliu pentru furt calificat


Doi copii din Adjud, unul de 14 ani, iar celălalt de 15 ani, au fost reținuți miercuri de polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Adjud pentru săvârșirea mai multor infracțiuni de furt calificat. Potrivit informațiilor primite de la procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, copiii au comis faptele pe raza Municipiului Adjud. Ei furau tot ce le pica în mâini, dând spargeri la magazine, sedii de firme, dar și mașini. În timpul audierilor, ei au recunoscut comiterea faptelor. Procurorii ne-au spus că faptele au fost săvârșite împreună cu alți minori, unul dintre aceștia, tot minor, aflându-se în arest la domiciliu într-o altă cauză penală.
    Potrivit unei informări a IPJ Vrancea, faptele ar fi fost comise în perioada iulie-august. „Polițiștii din Adjud au reținut doi minori, aceștia fiind bănuiți de săvârșirea unor furturi din societăți comerciale și autoturisme. La data de 4 octombrie a.c., în urma cercetărilor efectuate de către polițiștii din Adjud, cu privire la săvârșirea mai multor infracțiuni de furt calificat, a fost emisă ordonanță de reținere pentru o perioadă de 24 ore în cazul a doi minori, de 14 respectiv 15 ani, ambii din localitate. Cei doi tineri sunt bănuiți că în perioada iulie-august a.c. ar fi sustras bunuri din mai multe societăți comerciale și din autoturisme, de pe raza municipiului Adjud, prejudiciul creat fiind de 5000 lei. (…) Cercetările sunt continuate, pentru stabilirea întregii activități infracționale și recuperarea în totalitate a  prejudiciului”, se arată într-o informare a IPJ Vrancea.
    Ieri, cei doi copii au fost aduși la sediul parchetului din Arestul IPJ Vrancea, cu cătușele la mâini, fiind duși apoi la Judecătoria Adjud pentru a fi luată în discuție propunerea de arestare preventivă. Judecătorii au respins propunerea și i-au plasat în arest la domiciliu.
„Respinge propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea privind arestarea preventivă a inculpaților M(…) E(…) și R(…) I(…) . (…) dispune aplicarea față de inculpatul minor M(…) E(…) (…) a măsurii preventive a arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 05.10.2017, ora 15,40 și până la data de 03.11.2017, ora 15,40 inclusiv. Supravegherea măsurii arestului la domiciliu privind pe inculpat se va face de Poliția oraș Mărăsesti. (…) impune inculpatului obligația de a nu părăsi imobilul din Mărășești sat Călimanești fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în fața căruia se află cauza. (…) dispune aplicarea față de inculpatul minor R(…) I(…) (…) a măsurii preventive a arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 05.10.2017, ora 15,40 și până la data de 03.11.2017, ora 15,40 inclusiv. Supravegherea măsurii arestului la domiciliu privind pe inculpat se va face de Poliția munc. Adjud (…). Cu drept de contestație în termen de 48 ore de la comunicare. Pronunțată în camera de consiliu, azi, 05.10.2017, ora 15,40”, au hotărât magistrații de la Judecătoria Adjud.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?