Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639

VIDEO : Starea asistentei rănite în accidentul de pe bulevardul Independenței, în continuare critică; șoferul care a provocat accidentul a fost arestat


Șoferul autoutilitarei Renault, care potrivit polițiștilor se face vinovat de producerea accidentului rutier de luni seara, de pe Bulevardul Independenței, la intersecția cu strada Culturii, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Bărbatul, care are 50 de ani și este din Focșani, este acuzat de vătămare corporală din culpă, refuz recoltare mostre biologice și conducerea unui vehicul fără a mai avea acest drept. Dreptul de a mai conduce i-a fost suspendat în urma unui dosar penal înregistrat pe 18 iunie, tot pentru refuz recoltare probe biologice. „(…) admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani. Dispune arestarea preventivă a inculpatului I(…) FLORIN, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de refuz sau sustragere de la recoltarea mostrelor biologice, conducerea a unui vehicul fără permis de conducere și vătămare corporală din culpă(…) (faptă din 18.09.2017) (…) pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 19.09.2017 și până la data de 18.10.2017 inclusiv. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă. (…) Cu drept de contestație în termen de 48 de ore de la pronunțare. Pronunțată în camera de consiliu, azi, 19.09.2017”, este decizia Judecătoriei Focșani.
Starea victimei, Simona D., în vârstă de 38 de ani, din Vânători, asistentă la Secția de Boli Interne a Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” Focșani, este în continuare critică, ea fiind în comă. Femeia a fost transferată de urgență, la scurt timp după producerea accidentului, la Spitalul de Neurochirurgie Bagdasar Arseni-București. Prezenta fracturi craniene, hemoragie subarahnoidiană, hematom subdural acut, două fracturi costale și leziuni pulmonare. „La data de 18 septembrie a.c., ora 18.19, un bărbat, de 50 ani, din municipiul Focșani, în timp ce conducea o autoutilitară pe Bulevardul Independenței, a evitat coliziunea cu un autoturism care pătrunsese în intersecția cu strada Culturii, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a intrat în coliziune cu un autoturism care circula pe sensul opus și era condus de o femeie, de 38 ani, din comuna Vînători. Conducătorul auto a refuzat să fie testat cu aparatul etilotest și să-i fie prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Polițiștii au stabilit faptul că bărbatul în cauză avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. În urma producerii accidentului, a rezultat vătămarea corporală gravă a conducătoarei auto. În cauză a fost întocmit dosar penal iar față de conducătorul auto a fost luată măsura reținerii pe o perioadă de 24 ore, fiind prezentat instanței de judecată care a dispus cercetarea lui în stare de arest pentru o perioadă de 30 zile”, au transmis reprezentanții Biroului de presă al IPJ Vrancea.

    Potrivit unor surse, a fost audiat ca martor în dosar și șoferul unui autoturism Audi Q7, mașină pe care, spun polițiștii, șoferul arestat a evitat-o. Între autoturismul Audi Q7 și autoutilitara Renault nu a existat însă nicio coliziune. Oamenii legii continuă cercetările, urmând ca ulterior să se stabilească care este culpa celor implicați în accident.
    În momentul accidentului, duba condusă de bărbatul reținut se deplasa dinspre Ceasul Rău către Obor, intenția șoferului fiind aceea de a o lăsa la târgul de mașini, pentru a o vinde. Surse oficiale spun că el ar fi plecat din zona Teatru, ar fi trecut pe lângă sediul Parchetului, a luat-o apoi pe străduțele din zona Pieței Moldovei și a ieșit în Bulevardul Independenței, luând-o înspre Obor. Autoturismul Opel, în care se afla asistenta medicală rănită grav, circula pe direcția Obor – Ceasul Rău. La intersecția cu strada Culturii, un autoturism Audi Q7 a ieșit în Bulevardul Independenței. Șoferul dubei e ocolit mașina Audi Q7, dar din cauza vitezei a pătruns pe contrasens și a izbit Opelul în care se afla victima.
    Șoferul care s-ar face vinovat de producerea accidentului și-ar fi recunoscut vinovăția, iar ieri, înainte de a fi dus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, a ajuns și la spital, întrucât i s-a făcut rău. Potrivit unor surse, în urmă cu ceva timp, el a suferit o operație la inimă.
Sursele noastre ne-au precizat că bărbatul nu este la prima abatere. El a mai fost prins băut la volan, în urmă cu câteva luni. Și atunci, ca și acum, a refuzat recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Surse oficiale spun că la momentul respectiv el ar fi acceptat totuși testarea cu aparatul alcooltest, iar rezultatul ar fi fost de peste 1 miligram per litru alcool pur în aerul expirat. 

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?