Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639

Să o ajutăm pe Mariana! O asistentă de la secția Radiologie a Spitalului Județean se luptă cu cancerul și cu sistemul


Mariana Mărăscu are 42 de ani, locuiește în Focșani și este mama unui băiat adolescent, în vârstă de 15 ani, elev al Liceului Pedagogic, pe care-l iubește cel mai mult pe această lume. Mariana este asistentă din anul 2004 în cadrul Compartimentului de Radiologie și Imagistică Medicală al Spitalului Județean de Urgență Sfântul Pantelimon Focșani și are nevoie urgentă de ajutorul nostru, al tuturor.
În urmă cu opt ani, Mariana a fost operată și supusă tratamentului specific, după ce a fost diagnosticată cu cancer mamar… După șase ani, din păcate, boala a recidivat. Timp de doi ani ea a urmat un tratament care a dat roade, starea sa de sănătate îmbunătățindu-se, dar anul trecut, în luna octombrie, în urma morții tatălui său, pe fond de stres, asistenta medicală a cedat, simțindu-se din zi în zi tot mai slăbită. Din păcate, starea sa de sănătate nu i-a mai permis să meargă la muncă în ultimul timp, ea fiind în concediu medical din luna iunie. Pentru a face față suferinței declanșate de boală, Mariana are nevoie lunar de tratament medicamentos. Are nevoie de Tyverb, care costă lunar 8.200 lei și care este extrem de dificil de procurat. Bugetul familiei nu poate acoperi sub nici o formă costurile necesare achiziționării tratamentului de care are nevoie Mariana.
    Deși familia ei a făcut toate demersurile posibile pentru a putea beneficia de decontarea cheltuielilor, Casa Națională de Asigurări de Sănătate i-a transmis soțului Marianei că dosarul nu a fost acceptat deoarce Comisia Oncologică a fost desființată! Un alt impediment în procurarea tratamentului este faptul că medicamentul respectiv a fost retras de pe piață, pentru că oncologii nu au solicitat obținerea lui pentru pacienți. Lunar, familia Marianei trebuie să facă demersuri, pe cheltuiala proprie, prin intermediul unei farmacii din Odobești, pentru cumpărarea medicamentului.
Tyverb este extrem de greu de achiziționat, mi-a spus Mariana Mărăscu. În străinătate se dă gratuit bolnavilor de cancer. Mariana a început tratamentul cu prima doză luna trecută, pe 15 august, cumpărată din banii pe care i-au strâns colegii săi din spital. „Colegii mei din spital au fost îngeri. Ei au început să strângă bani pentru mine de la alți colegi și să-mi cumpere prima doză. Mulțumesc tuturor colegilor din secția Radiologie, sunt niște oameni deosebiți. Le mulțumesc tuturor celor care au contribuit, asistenți și medici, pe care poate nici nu-i cunosc personal!”, mi-a spus Mariana Mărăscu. 
    Colegii au încercat să o ajute pe asistentă, să o sprijine și să-i fie alături, așa cum și ea le-a fost în toți anii în care au lucrat împreună. Oamenii care au lucrat alături de ea o apreciază enorm și o văd ca pe o persoană extrem de echilibrată, o foarte bună profesionistă. Pentru mulți, Mariana Mărăscu este un model, chiar și în aceste zile grele, când suferința o lasă uneori fără glas, fără vlagă. Mariana Mărăscu era omul care avea o vorbă bună și o soluție pentru toți și toate. În anii de serviciu, nu a avut niciun conflict sau vreo abatere profesională. Colegii spun despre ea că este o persoană care-și ține cuvântul și pe care te poți baza.
    Haideți să o ajutăm pe Mariana Mărăscu! Haideți să o ajutăm să-și poată  vedea fiul crescând, mergând la facultate… Să ne oprim o clipă din treburile noastre, din rutina zilnică, în care ne pierdem, și să ne amintim ceea ce contează cu adevărat pe lumea asta. Mariana Mărăscu are nevoie ca noi să ne amintim să fim oameni. Din puținul nostru, putem face mult pentru această mamă și asistentă, care de-a lungul timpului a ajutat mulți bolnavi. 
    Soțul Marianei a făcut public zilele acestea pe rețelele de socializare un mesaj în care face apel la bunătatea noastră. „Soția mea se luptă de câțiva ani cu o maladie neoplazică și mai nou și cu autoritățile, care ar fi trebuit să asigure tratamentul supraviețuirii. Mariana are nevoie de un medicament care se numește TYVERB și care costă lunar 8.200 LEI, pe care CNAS-ul nu-l mai decontează, iar familia nu mai face față financiar. În acest caz, medicamentul fiind unul foarte scump și trebuie asigurat lunar, facem apel la toți cei care vor să o ajute în procurarea acestuia. Este un apel dezinteresat și adresat oamenilor de bună credință, care doresc și pot să participe la acest gest de umanitate”.

Pentru donații sunt deschise următoarele conturi la BCR:
Mărăscu Mariana
CONT EURO: RO48RNCB0267098765170002
CONT LEI: RO75RNCB0267098765170001

8 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?