Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636
Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636

Strigătul disperat al unei mame: un bărbat se masturbează pe stradă, în Focșani, chemi poliția și degeaba


Un caz mai puțin obișnuit ne-a fost semnalat zilele acestea de către o cititoare, mamă a unei fetițe. Femeia a ajuns să-și facă griji pentru siguranța copilului său, după ce a surprins, în mai multe rânduri, un individ care se masturbează pe stradă.
    „Mă adresez dumneavoastră, poate se poate face ceva, că legile astea din minunata noastră țară nu ne ajută cu nimic. Chemi poliția și degeaba. Este a doua oară anul ăsta când întâlnesc la ore de vârf un cetățean care se masturbează pe  stradă. Am fetița care vine singură de la școală, nu îmi permit să plătesc pe cineva să o ia și nici eu nu pot pleca de la serviciu zilnic să o iau să o duc în siguranță acasă. Stau cu inima la gât în fiecare zi din cauza acestor degradați mintal.
    Stă în diverse locuri. Am sunat la 112, a venit poliția ieri (luni- n.r.), și astăzi (marți –  n.r.), la aceeași oră, era în același loc, în apropiere de fostul Mopaf, vizavi de unitățile militare spre Sud. Acum câteva luni, era pe o alee, vizavi de ANL-Sud. Stau cu teama că poate să apară în fața oricărui copil. Nu are discernământ. Poliția nici măcar nu l-a dus la psihiatrie, azi era înapoi la „datorie”. Nu mă tem pentru mine. Sunt mamă de fetiță și sunt atâția copii care vin singuri de la școală”
, ne-a scris focșăneanca. Ea a adăugat că agenții de poliție i-au spus că nu prea au ce s-i facă individului, legile fiind permisive cu astfel de oameni.
     „Prima dată când l-am văzut în Sud, vizavi de ANL, am tremurat toată ziua și am fost șocată de ceea ce vedeam, am sunat la 112 și nu mă puteam liniști, știind că m-am despărțit de fetița mea nu foarte departe de acel loc. Din fericire, școala unde învață ea este pe o stradă circulată și până acasă nu are foarte mult, dar totuși, la nici 500 de metri mai în față, acel individ își face „treaba”
, ne-a scris femeia pe adresa de facebook a redacției.
    Polițiștii ne-au spus că, în urma apelului focșănencei la 112, un echipaj al Poliției municipiului Focșani s-a deplasat la locul indicat, dar individul nu se mai afla acolo, nemaiputând fi astfel identificat. Potrivit legii, bărbatul poate fi cel mult sancționat contravențional, dacă va fi surprins manifestând un comportament deviant, de natură să perturbe ordinea și liniștea publică. El poate fi și internat, pentru o scurtă perioadă de timp, în absența unei hotărâri judecătorești, într-un centru pentru oameni cu probleme psihice, dacă se va putea demonstra că are tulburări de natură psihică.
    Potrivit art.2, alineatul 1, din legea nr. 61/1991, pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, republicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 96, din 7 februarie 2014, „constituie contravenție săvârșirea oricăreia dintre următoarele fapte, dacă nu sunt comise în astfel de condiții încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracțiuni: săvârșirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, amenințări cu acte de violență împotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natură să tulbure ordinea și liniștea publică sau să provoace indignarea cetățenilor ori să lezeze demnitatea și onoarea acestora sau a instituțiilor publice;”. Orice cetățean care sesizează astfel de comportamente  manifestate în public, poate reclama la Poliția municipiului Focșani, astfel încât respectivii să poată fi identificați.
   
    În urmă cu doi ani, doi tineri, unul de 25 de ani, iar celălalt de 27, au fost amendați de polițiștii focșăneni pentru că se masturbau pe stradă. Unul dintre ei a fost depistat pe Bulevardul Independenței din Focșani, iar celălalt în centrul municipiului. Potrivit oamenilor legii, cei doi erau parțial îmbrăcați, iar prin gesturile lor obscene au provocat indignarea cetățenilor, care au sesizat poliția. „În data de 27 august a.c., în intervale de timp diferite, polițiștii focșăneni au depistat două persoane de 25 și respectiv 27 ani, care erau parțial îmbrăcate și săvârșeau în public acte și gesturi obscene, provocând indignarea cetățenilor. Față de cei doi a fost luată măsura sancționării contravenționale conform prevederilor legii 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială”, se arăta atunci într-o informare a IPJ Vrancea.

10 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?