Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Proiectul Focus Natura a luat sfârșit


Asociația pentru Conservarea Diversității Biologice (ACDB) încheie pe 15.09.2019 proiectul „Focus Natura: Pădurea Merișor -Cotul Zătuanului și Lunca Siretului”, implementat în parteneriat cu Agenția pentru Protecția Mediului Vrancea.
Proiectul a urmărit schimbarea atitudinii negative a vizitatorilor față de natură și educarea acestora în spiritul conservării valorilor naturale din ariile protejate Pădurea Merișor-Cotul Zătuanului și Lunca Siretului, prin activități ca: realizarea infrastructurii de vizitare – poteca tematică „Lumea secretă din Pădurea Merișor și Pădurea Neagră”;
realizarea și diseminarea de materiale informative privind poteca tematică și ariile naturale protejate; organizarea unor evenimente sportive: semimaraton de trail running și concurs de ciclism cross country.
    Un impact deosebit au avut competițiile sportive „Focus Natura” organizate pe 9 septembrie, în Rezervația Naturală Pădurea Merișor – Cotul Zătuanului. Acestea au avut scopul de a conștientiza participanții cu privire la importanța conservării valorilor naturale din ariile protejate, de a promova mișcarea în natură și un stil de viață sănătos. Participanții s-au putut bucura atât de competiție cât și de peisajul oferit de aria naturală protejată, unii dintre ei reluând traseul și după terminarea competiției, pentru a-l putea admira în voie.
    Evenimentele au mobilizat un număr mare de voluntari, majoritatea tineri liceeni., dornici să ajute mediul înconjurător:
    „Primul motiv pentru care am vrut să mă implic în acest proiect a fost Pădurea Merișor, am fost impresionată, nu știam că exista un loc așa de frumos în Vrancea, dar acest proiect mi-a oferit ocazia de a descoperi această pădure. Mă bucur că am cunoscut oameni noi și faini. Dacă o să am timp sper să mai repet experiența, mi-a făcut plăcere să fiu voluntar la acest proiect ACDB.” –  Porumboiu Denisa (voluntar)
    „M-am înscris ca voluntar pentru că simțeam că nu fac nimic benefic pentru mediul înconjurător și am vrut să schimb acest lucru. Mulțumesc din suflet echipei ACDB pentru că a inițiat acest proiect, ajutându-mă să îmi îndeplinesc dorința și pentru că m-a făcut să realizez că trebuie să ajut natura nu doar o dată, ci de fiecare dată!” – Ifrimenco Alexandru (voluntar)
    Proiectul este finanțat de Fundația pentru Parteneriat și MOL România, prin Programul „Spații Verzi”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?