Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

Târg de manuale și culegeri în curtea Colegiului Național Unirea


A devenit de acum o tradiție ca în prima săptămână de școală, absolvenții  clasei a XII-a din anul școlar anterior, de la Colegiul Unirea, să organizeze un târg de carte, ocazie cu care să își scoată la vânzare manualele și culegerile după care au învățat pentru admiterea la facultate. Târgul vine atât în sprijinul elevilor unității, care pot cumpăra culegeri la prețuri foarte mici, cât și al proaspeților studenți, care fac în acest mod bănuți de buzunar, pentru primele zile de facultate.
În curtea Colegiului Național Unirea am găsit-o și pe Felicia Arion, singura elevă din Vrancea care a reușit să obțină 10 la examenul național de Bacalaureat. Felicia oferă spre vânzare culegeri de economie, cărți de gramatică, dar și subiectele de la examenul de admitere la Facultatea de Drept din București, unde este studentă. „E o tradiție de câțiva ani ca cei care termină să vină în prima săptămână de școală să ofere, spre vânzare, cărțile, colegilor care sunt acum în clasa a XII-a și are se pregătesc pentru examenul de bacalaureat, dar și pentru admiterea la facultate”, ne-a spus Felicia Arion.
În curtea liceului am întâlnit și mai mulți studenți care au intrat la Medicină și care și-au pus în vânzare culegerile după care au învățat. „Le vindem colegilor noștri mai mici, la prețuri mai mici, că așa trebuie. Sunt materiale pentru admiterea la medicină, drept, poliție și alte domenii. Și noi am cumpărat la rândul nostru de la colegii mai mari și ne-am bucurat că putem cumpăra cărți bune la prețuri mici”, ne-a spus Andreea Neagu, studentă la Medicină. „Noi o să fim aici toată săptămâna. Colegii trebuie să ne vadă, să afle prețurile. Unii dintre ei vin, se uită, dar nu sunt pregătiți, așa că îi așteptăm. Unii colegi au venit și au cumpărat, alții ne-au rugat să le păstrăm până fac rost de bănuți. Există înțelegere”, ne-a spus și Ana-Maria Pătrașcu, studentă la Medicină în Iași.
Potrivit informațiilor furnizate de directorul Colegiului Național Unirea, profesorul Cornel Noană, târgul de anul acesta este de o amploare mai mică față de anii trecuți, datorită faptului că elevii primesc manuale de la școală. „E un obicei de câțiva ani buni, dar de doi ani mai slăbuț, fiindcă manuale se dau de la școală. Dar sunt cărțile pentru facultăți, care se vând la prețuri bune. Acestea scad până se epuizează marfa, iar ce nu se vinde se pune în containerul de maculatură din curtea școlii„, ne-a spus directorul colegiului.
Cei interesați de astfel de cărți trebuie să știe că studenții vor mai fi prezenți în curtea colegiului joi și vineri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?