Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621

Fostul deputat Trăşculescu ar putea fi liberat condiţionat


Fostul deputat PDL Alin Trășculescu, condamnat definitiv în martie anul trecut pentru luare de mită, ar putea fi liberat condiționat. Pe rolul Judecătoriei Focșani a fost înregistrat un dosar ce are ca obiect liberarea condiționată a lui Trășculescu, dosar care a avut primul termen luni. Instanța a hotărât amânarea cauzei, următorul termen fiind stabilit pentru data de 25 septembrie.
Alin Trășculescu a ajuns în Penitenciarul Focșani în martie 2016, după ce magistrații Curții de Apel București l-au condamnat definitiv la 3 ani de închisoare cu executare pentru fapte de corupție. Intanța de fond, respectiv Tribunalul București, îl condamnase la 7 ani de închisoare. El a fost condamnat pentru trafic de influență, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată și instigare la spălare de bani, fiind trimis în judecată în aprilie 2013, alături de alte persoane.
Procurorii DNA au transmis la momentul trimiterii în judecată că „în perioada noiembrie 2010 – noiembrie 2012, inculpații Trășculescu Alin – Silviu și Calotă Marian – Valeriu au constituit o asociere pentru obținerea de sume de bani prin traficarea influenței, asociere la care au aderat și inculpații Varvariche Marian, Ene Adrian-Cristian și Geolfan Dorian. În această perioadă, inculpatul Trășculescu Alin – Silviu, în calitate de deputat în Parlamentul României și președinte al Organizației Județene Vrancea a unui partid politic, a pretins de la reprezentantul unei societăți comerciale (denunțător în cauză), inițial suma de 50.000 euro, care ulterior a fost majorată la 150.000 euro. De asemenea, Trășculescu Alin – Silviu a pretins și suma de 1.100.000 lei, din care a primit, prin intermediul inculpatului Calotă Marian-Valeriu, în trei tranșe, suma totală de 374.000 lei”. În acest dosar a fost organizat și un flagrant.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?