Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617
Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617

Bătrână din Focșani înşelată de mii de lei de un fals procuror


Vrâncenii continuă să fie victime ale infractorilor care folosesc metoda „Accidentul” pentru a-i înșela. Ultima victimă a acestui tip de înșelăciune este o bătrână de aproape 80 de ani, din Focșani.
Vineri seara, femeia a fost sunată de un necunoscut care i-a spus că este procuror și că are să-i dea o veste mai puțin bună, respectiv că nepotul ei a fost victima unui accident grav și că este nevoie de bani pentru plata cheltuielilor de spitalizare. Bătrânei i s-a cerut o sumă imensă de bani, aproximativ 40.000 lei, după cum ne-au spus sursele noastre. Octogenara nu a avut acești bani, dar tot a fost înșelată cu suma de 6.000 lei, bani pe care i-a spus bărbatului de la celălalt capăt al firului că îi are în casă. În timpul discuției cu bătrâna, aceasta i-a spus așa zisului procuror adresa la care poate fi găsită, motiv pentru care la locuința ei s-a prezentat în scurt timp o femeie care a luat banii, cei 6.000 lei pe care bătrâna a spus că îi are și s-a făcut nevăzută.
După ceva timp, bătrâna și-a dat seama că a fost înșelată, motiv pentru care în noaptea de vineri spre sâmbătă a sunat la poliție și le-a povestit oamenilor legii cele întâmplate. Polițiștii au confirmat existența cazului și ne-au spus că a fost întocmit un dosar penal in care se fac cercetări pentru identificarea bărbatului care a sunat și a femeii care a mers și a ridicat banii.
Acest gen de înșelăciune a făcut nenumărate victime în întreaga țară, infractorii făcând sume imense de bani de pe urma celor pe care i-au terorizat în prealabil cu telefoane și vești incredibile legate de oamenii dragi lor. S-au făcut campanii în cadrul cărora oamenii au fost informați despre această metodă de înșelăciune și cu toate acestea, emoțiile care îi cuprind pe păgubiți în momentul primirii unor astfel de vești sunt mult mai puternice decât rațiunea. Aproape niciuna dintre victime nu se gândește ca înainte de a da bani unor necunoscuți să sune persoanele dragi pentru a vedea dacă au pățit ceva sau nu.
Pentru a nu deveni victime ale acestui tip de inșelăciune, politiștii recomandă cetătenilor să nu ofere date cu caracter personal în timpul convorbirilor telefonice indiferent de calitatea invocată de persoana de la celălalt capăt al firului. O altă recomandare este aceea de a a verifica dacă ruda la care s-a făcut referire se află într-o situație de urgență, dându-i un telefon! În cazul în care aceasta nu răspunde, solicitați sprijin rudelor sau persoanelor apropiate până la lămurirea situației! Totodată, cetățenii nu trebuie să dea curs instrucțiunilor primite telefonic de la persoane necunoscute care pretind că sunt avocați, polițiști, procurori, medici etc și reprezintă rudele implicate în accidentul rutiee și nu trebuie să înmâneze bani persoanelor care sunt trimise la ușă.
În cazul în care numărul de la care ați fost contactat este văzut, este recomandat ca acesta să fie notat. Totodată, oamenii trebuie să analizeze cu atenție informațiile primite. Cetățenii trebuie să știe că în caz de accident, nu există noțiunea de plată a unor despăgubiri ori a unor cheltuieli de spitalizare, mai ales imediat după ce s-a produs evenimentul.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?