Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639

Spărgători de mașini trimiși în judecată de procurori


Doi tineri din Focșani, unul dintre ei minor, au fost trimiși în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani pentru săvârșirea infracțiunilor de tentativă la furt calificat în scop de folosință, furt calificat și tentativă de la furt calificat.
Conform rechizitoriului, cei doi tineri sunt prieteni. La un moment dat, s-au  gândit să spargă mașini din care să fure bunuri, lucru care s-a și întâmplat în seara zilei de 6/7 martie anul trecut, pe strada Poieniței din Focșani. Primei mașini care le-a ieșit în cale, după ce au pus planul la punct, i-au spart un geam, dar nu au luat nimic din interior pentru că nu au avut ce. Apoi, au pus ochii pe o altă mașină, pe care au încercat să o deschidă cu o șurubelniță și cu o bară din fier, dar nu au reușit, așa că au abandonat-o și pe aceasta. Nu au mers prea departe și pe aceeași stradă, respectiv Poieniței, cu ajutorul unei șurubelnițe, au reușit să deschidă portiera altei mașini și au luat din interior un radio și două boxe. În continuare, aflându-se pe aceeași stradă, au forțat capota portbagajului altei mașini și au luat mai multe bunuri din interior, printre care o pompă auto, un cric, un ciocan, o cheie și altele. În total, ei au reușit să fure bunuri din patru mașini, din alte două au încercat, iar în cazul unei alte mașini au vrut să o fure cu totul pentru a se plimba cu ea.
    Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani au mai trimis în judecată un tânăr, într-un alt dosar, care a furat bunuri din mașinile mai multor persoane. Acesta are 20 de ani și este din Cotești. Conform rechizitoriului, în noaptea de 14/15 iulie a.c, el a spart geamul unei mașini parcate pe o stradă din Focșani și din interior a sustras suma de 100 lei. În noaptea următoare a acționat din nou. Tot prin spargerea unuia dintre geamurile unei mașini, a sustras o stație de emise-recepție, un radiocasetofon cu CD și un navigator. În aceeași noapte a mai spart o altă mașină, din care a sustras o stație de emisie-recepție, un navigator, dar și antena stației. De asemenea, în rechizitoriu se arată că, în total, a spart patru mașini din care a furat bunuri, prejudiciul creat fiind de peste 4.000 lei. O parte dintre bunurile sustrase au fost recuperate și înapoiate părților vătămate. Tânărul a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv și a recunoscut comiterea faptelor. Măsura preventivă i-a fost menținută la Judecătoria Focșani, motiv pentru care tânărul a făcut contestație, dosarul său ajungând pe rolul Tribunalului Vrancea. Nu a avut câștig de cauză nici aici, contestația fiindu-i respinsă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?