Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Concursul de pescuit în memoria lui Tomiță Lazăr, la a doua ediție


Asociația Sportivă Dinamo Focșani organizează, la finele săptămânii viitoare, Concursul de Pescuit – Cupa Tomiță Lazăr, în memoria comisarului șef Tomiță Lazăr, fost șef al Serviciului pentru Acțiuni Speciale Vrancea, care a murit în urmă cu doi ani, înecat în apele Siretului, la Biliești.
    Concursul se află la cea de-a doua ediție și va avea loc pe data de 18 august, în intervalul orar 06.30-13.00. Echipele participante trebuie să fie formate din doi pescari și ambii trebuie să fie membri ai Asociației Sportive Dinamo Focșani. Concursul va debuta cu tragerea la sorți a standurilor și se va prezenta regulamentul, iar la ora 7.00 se va da startul competiției. Câștigătorii vor primi cupe, diplome și premii și va exista și un premiu special pentru cea mai mare captură.
    Comisarul șef Tomiță Lazăr și-a găsit sfârșitul în seara zilei de 19 iulie 2015, în timp ce se afla la Siret, la Biliești, împreună cu familia sa. Pentru că fiica sa cea mică era la un pas de înec, polițistul a făcut eforturi supraomenești pentru a o salva, lucru care s-a și întâmplat. Din păcate, nu s-a mai putut salva pe sine. După ce și-a dus fiica aproape de mal, comisarul șef s-a „pierdut” în apele Siretului și a fost găsit abia după patru zile, în zona localității Vadu Roșca, trupul neînsuflețit fiind purtat de ape aproximativ 10 kilometri.
    În memoria lui, colegii au organizat de fiecare dată când au putut câte o competiție, pe care au denumit-o după numele său, vrând astfel să-i cinstească memoria și arătând, totodată, că nu l-au uitat pe unul dintre cei mai valoroși oameni ai legii vrânceni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?