Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621

Dealeri de droguri, plasați în arest la domiciliu de magistrații gălățeni


Tinerii din Galați, arestați preventiv de magistrații de la Tribunalul Vrancea într-un dosar de trafic de droguri, au scăpat de arestul preventiv. Ei au contestat măsura, iar dosarul a ajuns la Curtea de Apel Galați. Magistrații gălățeni le-au admis contestațiile și au înlocuit măsura arestului preventiv cu cea a arestului la domiciliu.
    „Admite contestațiile formulate de inculpații P(…)Alexandru Cornel, F(…) Cosmin Ionuț, G(…) Georgian, A(…)Constantin, M(…) Alexandru Paul. Desființează încheierea de ședință din data de 27.07.2017 pronunțată de judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul Vrancea (…) și în rejudecare: (…) înlocuiește măsura arestării preventive a inculpaților P(…) Alexandru Cornel, F(…) Cosmin Ionuț, G(…) Georgian, A(…) Constantin, M(…) Alexandru Paul cu măsura preventivă a arestului la domiciliu pe o durată de 30 de zile, cu începere de la data de 09.08.2017, până la data de 07.09.2017, inclusiv. (…) impune: – inculpatului P(…) Alexandru Cornel obligația de a nu părăsi imobilul de domiciliu situat în Galați (…) fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în fața căruia se află cauza; – inculpatului F(…) Cosmin Ionuț obligația de a nu părăsi imobilul de domiciliu situat în Galați (…) fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în fața căruia se află cauza – inculpatului G(…) Georgian obligația de a nu părăsi imobilul de domiciliu situat în Galați (…) fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în fața căruia se află cauza – inculpatului A(…) Constantin obligația de a nu părăsi imobilul de domiciliu situat în Galați (…) fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în fața căruia se află cauza – inculpatului M(…) Alexandru Paul obligația de a nu părăsi imobilul de domiciliu ales, (fără forme legale) situat în Galați (…) fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în fața căruia se află cauza (…)”, se arată în hotărârea instanței.
    Tinerilor li s-a mai impus ca pe durata arestului la domiciliu să se prezinte în fața organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi și libertăți, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanței de judecată ori de câte ori sunt chemați; să nu comunice direct sau indirect între ei; să nu comunice direct sau indirect cu anumite persoane. Instanța le-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea credință a măsurii sau a obligațiilor care le revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive.
    Gălățenii, considerați dealeri de droguri pentru consumatorii din Vrancea, Brăila și Galați, au fost arestați preventiv la finele lunii trecute, după ce polițiștii de la Crimă Organizată Vrancea au făcut percheziții la Galați, iar 15 persoane au fost aduse în Vrancea, pentru a fi audiate. Conform unui comunicat remis presei la momentul respectiv, la percheziții s-au găsit muguri de canabis, dar și etnobotanice, bani și arme albe. „La data de 26 iulie a.c., polițiștii de combatere a criminalității organizate Vrancea și Galați, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române, sub coordonarea procurorilor din cadrul D.I.I.C.O.T. – B.T. Vrancea, au efectuat 9 percheziții domiciliare în municipiul Galați, la persoane bănuite că ar fi distribuit droguri și plante etnobotanice. Din cercetări a reieșit faptul că, începând cu anul 2016, 5 persoane ar fi desfășurat activități de producere, deținere, stocare și comercializare de droguri de risc și substanțe susceptibile a avea efect psihoactiv, droguri pe care le-ar fi comercializat pe raza județelor Vrancea, Galați și Brăila. În urma perchezițiilor, au fost identificate mai multe substanțe etnobotanice și muguri de cannabis, fiind ridicate în vederea indisponibilizării sumele de 8.530 de lei, 700 de euro, 9 telefoane mobile, 2 laptopuri, un cântar electronic, un grinder metalic și mai multe arme albe. La sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Vrancea, au fost aduse 15 persoane, 5 dintre acestea fiind reținute 24 de ore (…)”, au transmis la momentul perchezițiilor polițiștii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?