Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636
Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636

Liberalii BLOCHEAZĂ proiectele de dezvoltare a Focșaniului pentru „dorințele și interesele meschine“ ale șefilor PNL


Liberalii focșăneni au decis excluderea din partid a consilierului local Irina-Anca Maria-Panaite deși nu au reușit să identifice nici un articol din statutul PNL care să justifice această decizie. Hotărârea Biroului Municipal al PNL Focșani trebuie să fie confirmată de forurile județene, ceea ce, foarte probabil, se va întâmpla. Singurul argument al liberalilor pentru a o exclude din partid pe Irina-Anca Maria-Panaite a fost că a votat câteva proiecte de la ultima ședință a Consiliului Local, fără să respecte astfel ceea ce se hotărâse în forurile liberalilor. Cel mai probabil, consilierul liberal va contesta în instanță excluderea din partid iar liberalii nu vor mai putea bloca proiectele importante care impuneau două treimi din voturile consilierilor locali.
    Decizia de excludere confirmă acuzațiile lansate de consilierul liberal, acum două zile, într-o postare pe facebook. Irina-Anca Maria-Panaite acuza că „dorințele și interesele meschine” ale unor persoane din PNL impun modul în care liberalii votează proiectele de hotărâri în ședințele Consiliului Local. Deși nu a oferit nume, este greu de crezut că se referea la alte persoane decât la cei doi parlamentari liberali, persoane fără de care nu se ia nici o decizie în partid. Pentru consilierii liberali, ordinele venite de la șefii de partid, președintele PNL Vrancea, Cătălin Toma și deputatul Ion Ștefan, cei care i-au pus pe lista de candidați, sunt mai importante decât interesele focșănenilor. Așa s-a întâmplat la foarte multe proiecte de hotărâri discutate în Consiliul Local în ultimul an. Singura deviză a liberalilor este să blocheze proiectele inițiate de primarul PSD Cristi Misăilă, fără să țină cont de interesele focșănenilor. Așa s-a întâmplat cu proiectul pentru întreținerea spațiilor verzi din Cartierul Sud, cu proiectele pentru accesarea fondurilor europene acordate pentru reabilitarea monumentelor istorice din municipiu, delegarea gestiunii serviciului de iluminat public. Ultimul proiect blocat de liberali este cel al construirii de baze sportive pentru tinerii din Focșani. Complexul sportiv urma să fie realizat pe un teren lăsat în paragină și care trebuia trecut din administrarea Colegiului Edmond Nicolau în administrarea Liceului cu Program Sportiv. Nu se privatiza, nu se vindea și nu se cumpăra nimic. Liberalii nu au fost de acord și nu au invocat niciun argument pentru a justifica opoziția.
    Consilierul Irina-Anca Maria-Panaite a arătat, în postarea de pe facebook, că nu mai poate accepta ca „orgoliile politice și frustrările personale ale unora să afecteze interesul unei întregi comunități”.  Consilierul liberal arată că a candidat la alegerile de anul trecut deoarece a dorit să facă ceva bun pentru focșăneni și acest oraș, crezând că interesul cetățeanului nu are culoare politică. Realitatea a fost cu totul alta. Iar oamenii care au avut încredere în ea și în familia ei o întreabă de ce votează împotriva proiectelor importante pentru municipiu. „Să știți că nu este ușor să mergi duminică de duminică la biserica unde părintele este tatăl tău și să vezi că toți cei care te știu de când erai de-o seamă cu fetițele tale te întreabă de ce te opui unor proiecte de interes local. Și știți ce este cu adevărat trist? Că nici măcar nu știam ce să le răspund…Sau cum oare aș fi putut să le răspund că decizia nu-mi aparține?!”, spune consilierul liberal. Irina-Anca Maria-Panaite își cere scuze focșănenilor care au avut încredere în ea și spune că nu va mai accepta nicicând ca interesul cetățeanului „să fie călcat în picioare din dorințe și interese meschine”.
    Consilierul menționează că în ultimele zile a primit telefoane și mesaje cu amenințări mai mult sau mai puțin subtile prin care i se repetă obsesiv că va fi dată afară din partid. Consilierul liberal menționează că nu există nicio justificare legală și statutară pentru a fi exclusă din partid. Practic, Irina-Anca Maria-Panaite nu a încălcat nicio prevedere a statutul PNL care să atragă după sine și excluderea din partid, așa cum s-a întâmplat în cazul unui alt liberal focșănean, Cristian Bălosu. „Celor ce au crezut în mine și cred în continuare, vreau să le mulțumesc încă o dată pentru susținere și să le spun că înainte de a fi membru de partid sunt un cetățean al Municipiului Focșani și îmi doresc să avem un oraș civilizat, cu străzi moderne, cu alei și parcuri iluminate, în care să simțim cu toții că suntem acasă”, precizează Irina-Anca Maria-Panaite.

42 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?