Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621

ASF: Metodologia de calcul a tarifelor de referință RCA pentru prejudicii aduse terților prin accidente rutiere, adoptată


Proiectul de normă privind metodologia de calcul a tarifelor de referință în cazul asigurării obligatorii de răspundere civilă (RCA) pentru prejudicii produse terților prin accidente de vehicule și de tramvaie a fost adoptat, miercuri, de Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), a anunțat instituția, într-un comunicat de presă.
Potrivit sursei citate, documentul se va afla în consultare publică timp de zece zile pe site-ul ASF. În același timp, tot în cadrul ședinței de miercuri, Consiliul ASF a aprobat norma pentru punerea în aplicare a prevederilor Legii nr. 132/2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terților prin accidente de vehicule și de tramvaie, cât și a unor prevederi cu privire la asigurările auto. Norma va fi transmisă, spre publicare, Monitorului Oficial al României, precizează Autoritatea. De asemenea, a fost adoptată emiterea unor clarificări privind aplicarea unor reglementări ASF, în contextul apariției Legii nr. 24/2017 privind emitenții de instrumente financiare și operațiuni de piață.
Nu în ultimul rând, s-a aprobat analiza perioadei de plată și soluționare a dosarelor de daună deschise la asigurători în semestrul II 2016 în baza polițelor de asigurare obligatorie auto RCA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?