Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621

Tinerii reţinuţi pentru ÎNCĂIERAREA din clubul Texas, puşi în LIBERTATE


După 24 de ore petrecute în Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul IPJ Vrancea, cei nouă tineri, reținuți joi seara de polițiștii de la Biroul de Investigații Criminale în cazul bătăii de la clubul Texas, au plecat acasă. După audierile de vineri, procurorul de caz a decis că cei nouă tineri reținuți, șase din Focșani și trei din Zalău, pot fi cercetați și în stare de libertate. Astfel, în momentul în care le-au expirat ordonanțele, ei au părăsit arestul poliției, nemaifiind duși la instanța de judecată cu propunere de arestare preventivă. De asemenea, nu s-a luat nici o altă măsură împotriva lor, cum ar fi de exemplu măsura controlului judiciar, pe care o poate dispune și procurorul.
    Între timp, polițiștii au trimis presei un comunicat cu privire la acest cazîn care a arată că, pe lângă dosarul în care se fac cercetări pentru distrugere, încăierare, tulburarea ordinii și liniștii publice și furt, a fost întocmit încă un dosar penal pentru că în incinta clubului s-ar fi folosit programe informatice piratate. De asemenea, s-au dat și patru amenzi în valoare de 19.000 lei pentru nerespectarea prevederilor legale privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor.
    „Polițiștii focșăneni au reținut nouă persoane, bănuite că în dimineața zilei de 6 iulie a.c, ar fi participat la o încăierare într-un club din localitate. La data de 6 iulie a.c, ora 04.38, Poliția municipiului Focșani a fost sesizată cu privire la faptul că, în incinta unui club din localitate, ar fi avut loc o încăierare. Din primele verificări, a rezultat faptul că, în urma unui conflict spontan, între două grupuri de persoane, ar fi izbucnit un scandal, care a degenerat într-o încăierare. Opt dintre persoanele implicate, din județul Sălaj, au reclamat faptul că ar fi fost agresate de alți tineri, cu identitate necunoscută, care ar fi fugit de la fața locului. De asemenea, una dintre persoanele agresate, care făcea parte din grupul din județul Sălaj, a reclamat faptul că, din încăierarea produsă, a constatat lipsa unui lanț din aur. În urma activităților specifice, polițiștii au reușit identificarea celorlalte persoane implicate, din municipiul Focșani, bănuite că ar fi participat la încăierare. Față de trei persoane din județul Sălaj, respectiv șase din municipiul Focșani, a fost luată măsura reținerii, pentru 24 ore. În cauză au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de încăierare, tulburarea ordinii și liniștii publice, distrugere și furt calificat. Totodată, polițiștii au identificat în incinta clubului o persoană, care ar fi folosit programe informatice piratate, fapt pentru care a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute de art 139^9 din Legea 8/1996. Au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale în valoare de 19.000 lei pentru încălcarea prevederilor Legii 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor. Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii situații de fapt”, a transmis agent principal Paula Enache de la Biroul de Presă al IPJ Vrancea.
    Reamintim că bătaia de la Clubul Texas, în care s-au folosit mese, scaune și sticle, a avut loc joi dimineață, între două grupuri de tineri, unul din Focșani, iar  celălalt din Zalău. Neînțelegerile au pornit de la muzică, ce nu ar fi fost pe placul tuturor persoanelor prezente în local. Oamenii legii spun că a fost vorba despre un conflict spontan, produs pe fondul consumului de alcool. După încăierare, patru persoane, toate din Zalău, între care și un minor, au ajuns la Spitalul Județean de Urgență Focșani pentru a primi îngrijiri medicale. Persoanele din Zalău sunt comerciante.
    După ce s-a primit apelul prin 112, polițiștii focșăneni au intrat în alertă, iar pe parcursul zilei de joi, membrii celor două grupuri au ajuns rând pe rând la sediul Poliției Focșani pentru a fi audiate. După audieri, care au durat până târziu în noapte, 9 persoane au fost reținute, șase dintre ele din Focșani și trei din Zalău, în sarcina acestora din urmă reținându-se infracțiunea de încăierare.
    Aparținătorii tinerilor reținuți au aflat vineri că aceștia nu vor fi duși la instanță, motiv pentru care seara, în jurul orelor la care le-au expirat ordonanțele de reținere, au mers la sediul IPJ Vrancea pentru a-i întâmpina.

14 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?