Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

Un copil de trei ani a murit călcat de o mașină în fața porții. Părinții nu înțeleg de ce șoferul care a fugit de la locul accidentului se află încă în libertate


Adi Ruben Ursaru, un băiețel de trei ani și o lună, din comuna Slobozia Bradului, a murit pe data de 20 martie anul acesta, în jurul orei 18:00, după ce un autoturism l-a accidentat mortal în fața porții. Autoturismul marca Fiat Ducato era condus de un tânăr din aceeași comună. După ce a trecut peste copil cu mașina, tânărul a fugit de la locul accidentului. Rudele l-au luat pe copil, l-au pus într-o mașină și au fugit spre spital. Pe drum s-au întâlnit cu ambulanța și a avut loc transbordarea minorului. Managerul Serviciului de Ambulanță Județean Vrancea, dr.Vitalie Bețișor, ne preciza la acea vreme că „minorul era în stare deosebit de gravă, prezenta stop cardio-respirator, fără activitate cardiacă, otoragie, multiple leziuni. Minorul nu a răspuns manervelor de resuscitare, iar la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului județean s-a declarat decesul”.
    Tatăl copilului mort ne-a contactat și ne-a povestit că la trei luni de la producerea accidentului, șoferul se află în continuare în libertate, deși nici măcar nu a  oprit să-i acorde primul ajutor fiului său sau să cheme salvarea. Ba mai mult decât atât, acesta ar fi fugit în vie, unde ar fi încercat să spele mașina de sânge, pentru a ascunde urmele tragediei petrecute. „Pe 20 martie, ora 18:00, un băiat l-a călcat pe fiul meu de 3 ani și o lună cu mașina. Pur și simplu a trecut peste el cu mașina și cu roata din față și cu cea din spate, ca și cum treci peste o piatră. Nici măcar nu a oprit, a fugit de la locul faptei în vie. Am cinci persoane martore că a fugit în vie, să curețe mașina de sânge. Fiul meu a fost lovit la cap și în zona toracelui. Direct în fața porții l-a călcat cu mașina, la nici măcar jumătate de metru de poartă. Fiul meu nu era singur, era supravegheat. Cu el mai era încă un copil de șase ani și jumătate. Celălalt fiind mai mare, s-a ferit din fața mașinii, dar al meu, dacă avea trei ani și o lună, n-a știut să se ferească. A venit poliția la fața locului, eu nu eram acasă atunci. Când am aflat am mers imediat la spital. Pe șofer l-am prins în altă zonă din Slobozia Bradului, la vreo cinci, șase, kilometri de locul accidentului. Eu l-am blocat cu mașina, când mă duceam la spital. Probabil l-a sunat cineva să se întoarcă, că el voia să fugă mai departe. Eu l-am găsit și nici nu l-am atins cu vreun deget, am zis să facă poliția dreptate, că așa e corect. Imediat în urma noastră a apărut și poliția și l-a băgat în mașină.
     Copilul meu e mort, în pământ, și eu nu primesc nici un răspuns de ce e omul ăsta în libertate. Nu-mi zice nimeni nimic. Mă deranjează faptul că a fugit de la locul accidentului, nu l-a salvat pe copilul meu și este tot în libertate. Dacă nu fugea în vie și-l lua de jos pe copil și-l ducea la spital, poate trăia acum. A apărut și hârtia de la morgă, dar tot n-au dat drumul la dosar, nu vor să ne dea și nouă nici un răspuns. Cel care mi-a omorât copilul n-a pățit nimic, umblă în continuare cu mașina prin Slobozia, face afaceri, e tot în libertate… Ei sunt plini de bani, chiar mi-a propus un unchi de-al lui să mă duc să-mi dea niște bani de înmormântare și să-mi retrag plângerea. Dar ce să fac eu cu banii? Cum am trăit până acum, trăiesc și de acum încolo. Eu nu îmi vând copilul. Să se facă dreptate, să facă pușcărie! Să facă legea ceea ce trebuie! Mi-a călcat copilul ca pe o piatră și nu s-a oprit nici măcar să se uite.
    Strigau vecinii după el să oprească și n-a oprit, a demarat mai tare. Mi-au spus oamenii că a intrat cu 80km/h în vie, era să dea și peste alți oameni. Simt că înnebunesc, nu mai știu de capul meu… Am
avut o frumusețe de copil, numai Dumnezeu știe cum l-am crescut și cât m-am chinuit…”
, ne-a spus tatăl copilului.
    Potrivit reprezentanților Biroului de Presă al IPJ Vrancea, se confirmă existența unui dosar în lucru, cu privire la cele petrecute în seara de 20 martie anul acesta, pe raza localității Slobozia Bradului. „La nivelul IPJ Vrancea, în cadrul Serviciului Rutier, se află în lucru un dosar și se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului, ori modificarea, sau ștergerea urmelor acestuia (articolul 192 din Cod Penal și articolul 338, alineatul 1 din Codul Penal), față de un bărbat în vârstă de 24 de ani, din comuna Slobozia Bradului”, ne-au precizat reprezentanții Biroului de Presă al IPJ Vrancea.
    În astfel de situații, dosarul de cercetare este unul complex și se impune o expertiză, având în vedere că în urma accidentului a rezultat decesul unei persoane.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?