Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

GALERIE FOTO : Focșaniul are din nou echipă de fotbal în Liga a III-a!


Stadionul Milcovul, căldură sufocantă chiar dacă se apropie orele serii. Spectatori câți nu au mai fost din vremuri mai bune ale fotbalului la Focșani – circa 1000 de persoane! 
Echipe
CSM Focșani 2007: Lazăr – Tîrcă, Parlac, Beșa, Mihai – Manu (75 Negoiță), Dorinel Popa,Valentin Ion (47 Negoescu), Lupu – Predoiu (81 Duca). Pasăre (60 Remus Popa). Au mai fost înscriși pe foia de joc Apenciucesei, Ionuț Nistor, Mitală.
Căpitan, Dorinel Popa
Antrenori, Vasile Burgă și Adrian Toma

Teiul Poiana Teiului: Coșa – Georgescu, Costin Lupu, Nuțu, Șerban, Panainte, Matei-Èšurcanu, Doboș, Cîmpanu, Ungureanu, Furtună. Au mai fost înscriși pe foaia de joc Bordianu, Severin, Negru, Andrei Nistor, Corfu.
Căpitan, Matei Èšurcanu.
Antrenor secund, Paul Enache

Arbitri: Claudiu Marcu, Florin Iacob și Erchian Ionuș, toți din Constanța.
Observatori: Liviu Seceanu, din Galați, și Mircea Constantin, din Buzău.

Echipa de fotbal a Focșaniului și-a îndeplint, sâmbătă seara, obiectivul ce i-a fost stabilit la reînființare, în august 2016. După dubla de baraj cu Teiul Poiana Teiului, CSM Focșani 2007 a promovat în Liga a III-a de unde fusese scoasă în 2012 printr-o decizie adminstrativă de FR Fotbal.

Cronica meciului decisiv

Victoria din tur, de la Bicaz, făcea ca returul să pară un joc de serviciu, care să nu aducă îngrijorări printre susținătorii gazdelor. Antrenorii Vasile Burgă și Adrian Toma și jucătorii pe care îi pregătesc aveau însă o altă opinie, pentru că formația nemțeană are calitate ca grup, are jucători foarte buni în apărare și în atac și putea întoarce rezultatul! Pericolul putea veni și de la adversari, dar mai cu seamă de la propriile posibile erori sau momente de deconcentrare, în condițiile în care mai mulți dintre fotbaliștii focșăneni erau lipsiți de experiența confruntărilor de genul totul sau nimic! 
Meciul retur a început, așa cum era de așteptat, cu atacuri ale focșănenilor, dar în minutul 5, la prima lor acțiune ofensivă nemțenii au deschis scorul: după o lovitură liberă de pe stânga a urmat centrarea la capătul căreia s-a aflat Matei, nemarcat în mijlocul careului CSM Focșani 2007 și lovitura sa de cap, curată, puternică, imparabilă! 0-1 și gazdele și-au luat de la capăt atacurile, mingea șutată de Tîrcă a lovit transversala în minutul 7 urmată de o altă minge, care a lovit transversala porții lui Coșa după șutul puternic al lui Dorinel Popa, în minutul 20.
Între timp, focșănenii au fost aproape de gol în mai multe situații, însă au înscris abia în minutul 40. Atunci, căpitanul lor, Dorinel Popa, și-a asumat din nou răspunderea șutului și a reluat fulgerător, cu stângul, pentru 1-1 mingea respinsă de Coșa și prelungită în spate de Pasăre. Bucuria egalării a fost tăiată repede prin autogolul lui Tîrcă: în minutul 45, după o lovitură liberă de pe stânga, nemțenii au repetat schema de la golul lor, același Matei a trimis înșelător la colțul lung, iar fundașul dreapta al Focșaniului, cu adversar în spate, în încercarea de a degaja a împins mingea în gol! 1-2 și a urmat pauza.
La reluare, Manu a intrat pe stânga în careul adversarilor și a șutat surpinzându-l pe Coșa, în același colț unde marcase Dorinel Popa. Antrenorii Focșaniului au început să facă obișnuitele schimbări: a ieșit Valentin Ion și a intrat Negoescu, apoi Remus Popa l-a înlocuit pe Pasăre. În minutul 55, meciul putea fi închis, dar mingea șutată inițial de Predoiu a fost respinsă de Coșa până la Remus Popa care a șutat în bară! A urmat schimbarea lui Manu cu Negoiță, iar în minutul 80 Claudiu Mihai a transformat impecabil, cu stângul, în aceeași parte stângă a lui Coșa, lângă bară, din lovitura liberă liberă de la 18 metri, ușor lateral! După golul egalării până la 3-2, gazdele trăiseră periculos, Teiul având o perioadă în care a atacat cu toate liniile și și-a creat câteva situații de gol! În minutul 81, Alexandru Duca i-a luat locul lui Predoiu.
Partida s-a încheiat cu o victorie muncită, dar mai mult decât meritată a CSM Focșani 2007. Scorul nu reflectă în totul situația reală din teren unde focșănenii au fost net mai buni, dar nu au reușit să fructifice decât trei din cele 7-8 ocazii mari de gol pe care și le-au construit.

Promovare pentru istoria fotbalului focșănean

Pentru istoria fotbalului focșănean rămâne dubla victorie din meciul de baraj cu Teiul Poiana Teiului și revenirea în Liga a III-a!
Promovarea este prima parte a unui proiect ințiat de primarul Cristi Misăilă, aprobat de Consiliul Local al Muncipiului Focșani și pus în operă de CSM Focșani prin cei doi antrenori – Vasile Burgă și Adrian Toma, de președintele secției, Gheorghe Căldare, directorul Viorel Ciubotaru, poate înainte de toate excelenții fotbaliști care au alcătuit în timp lotul echipei!

Mulțumiri pentru admirabilul public de la meciul retur!

Iar victoria de sâmbătă este și produsul susținerii oferite de publicul focșănean care este alături și de fotbal, ca și de handbal. După meciul cu Teiul de pe Milcovul, Mădălin Predoiu m-a rugat în mod special să transmit în numele echipei mulțumiri admirabilului public revenit la fotbal. „Ne-a făcut să ne simțim speciali, și la Bicaz, și la Focșani, să jucăm cât putem de bine pentru a le răsplăti încurajările. Le mulțumim foarte mult și îi așteptăm să fie mereu lângă noi pentru că nu îi vom dezamăgi”, mi-a mai spus valorosul vârf de atac al Focșaniului.             
Despre ce va urma este o altă poveste, ce va scrisă la vremea sa!                  
În pauza meciului a avut loc un concurs în care jucători U 12 și U 14 și-au etalat abilitățile fotbalistice, organizat de AJF Vrancea. Toți concurenții au fost premiați: de AJF Vrancea cu mingi și echipamente, iar de CSM Focșani 2007 cu pachete cu dulciuri!

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?