Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640
Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640

Aproape 150 de absolvenți de liceu NU ȘTIU să lucreze la calculator! Ei nu au dobândit „nivel de calitate“ la Bac


119 absolvenți de liceu au fost apreciați ca fiind utilizatori de nivel mediu la examenul de Bacalaureat – proba de evaluare a competențelor lingvistice. Potrivit unui comunicat transmis de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vrancea, profesorul Bogdan Ciubotaru, la această probă s-au înscris 1.825 candidați, fiind prezenți 1.801.
Cât privește proba de evaluare a competențelor digitale, au participat 1.673 absolvenți, dintre care 146 „au fost înregistrați ca fiind fără nivel de calitate”. „Sesiunea iunie iulie a Examenul Național de Bacalaureat din acest an a debutat în data 06 iunie cu proba A – Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. La aceasta s-au înscris 1825 candidați, din care au participat efectiv la probă numai 1801 candidați. Un număr de 1334 candidați au fost apreciați ca fiind utilizatori de nivel «Experimentat», alți 348 utilizatori de nivel «Avansat» și numai 119 au fost apreciați ca fiind utilizatori de nivel «Mediu». Sesiunea iunie iulie 2017 a continuat cu proba D – Evaluarea competențelor digitale, la care s-au înscris 1698 candidați, din care au fost prezenți 1673. Aceștia au fost apreciați după cum urmează: 266 ca utilizator de nivel «Experimentat», 424 au fost apreciați ca având nivel «Avansat», alți 641 au fost apreciați ca având nivel «Mediu», iar 196 au dobândit nivel de calitate «Începător». La această probă, 146 candidați au fost înregistrați ca fiind fără nivel de calitate, aceasta deoarece aceștia nu au  acumulat cele 20 puncte prevăzute de metodologie, pentru a dobândi un nivel de calitate. Ambele probe s-au desfășurat în condiții optime, nu au existat candidați eliminați sau respinși”, a transmis inspectorul școlar.
În ultimele trei zile s-a desfășurat proba de evaluare a competențelor ligvistice într-o limbă de circulație internațională. „Sesiunea iunie – iulie a examenului național de Bacalureat a continuat în perioada 14-16 iunie cu proba C Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională, iar în zilele de 26, 28, 30 iunie se vor derula cele trei probe scrise, conform calendarului  Pe 05 iulie se vor afișa rezultatele inițiale și se vor depune contestațiile, iar pe 10 iulie se vor afișa rezultatele finale”, după cum se mai arată în comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?