Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Handbal – Viorel Ciubotaru: ”Un singur cuvânt – victoria!”


Formația de handbal seniori a CSM Focșani 2007 va juca, astăzi, de la ora 18.00, primul meci din grupă în turneul de baraj pentru Liga Națională, cu Farul Constanța. Echipa a plecat ieri dimineața la Brașov acolo unde va evolua, ca și anul trecut, pentru menținerea locului pe prima scenă a handbalului din România. Au făcut deplasarea toți jucătorii din lot, excepție făcând extrema Robert Popa care va fi lângă doamna sa care îi va dărui mâine o fetiță! Altfel spus, Robert va deveni un foarte fericit tătic, dar va fi cu gândul și alături de colegii săi cărora le dorește să se întoarcă acasă victorioși!
I-am urmărit pe handbaliștii focșăneni joi seara, la ultimul antrenament de dinaintea plecării la turneu. Aveau suficientă detașare, dar și determinare, semne de siguranță și încredere că pot trece de obstacolul barajului, unde au ajuns și printr-un concurs de împrejurări care le-au fost nefavorabile.
Echipa se află la finalul unui sezon foarte încărcat, cu aproape 50 de meciuri, a acumulat un anume grad de oboseală, dar și experiența de a gestiona meciurile dificile, așa cum au fost cam toate din campionat! Adversara din primul joc, Farul Constanța, va pune probleme, pentru că își dorește să promoveze! Însă o echipă precum cea a Focșaniului care are unul dintre primii patru golgeteri ai campionatului, Mihăiță Miroiu, secondat de Mădălin Èšuțu, Robert Năstăsie, Bogdan Rață, ca să-i numesc pe cei mai prolifici marcatori ai grupării pregătite de profesorul Viorel Ciubotaru, care are portari de valoarea lui Emilian Marocico, Shota Tevzadze, Ionuț Cloșcă ori Dan Rusu, apărători de talia lui Marius Ragea, Bogdan Rață și a celorlați jucători de apărare-atac, inclusiv centri, interi și extreme cu valoare demonstrată în durele confruntări din Liga Națională, nu are cum să nu se impună!
Iar gândurile pe care le-a spus pentru cititorii Monitorului de Vrancea, ca și pentru toți cei ce susțin handbalul focșănean, joi seara, căpitanul echipei, Mihăiță Miroiu, tocmai spre o asemenea concluzie duc: „Vom juca ultimele două meciuri din stagiunea 2016-2017 și este foarte important să nu mai trecem prin emoțiile de anul trecut! Este clar că în două ediții de Ligă Națională am acumulat experiență, că în ciuda unor rezultate care nu ne-au mulțumit suntem mult mai competitivi decât la barajul trecut, că avem valoare peste locul pe care am încheiat campionatul. Suntem nevoiți să arătăm – și vom arăta la Brașov – că suntem o echipă de Ligă Națională care a jucat de la egal la egal cu formații din prima parte a clasamentului! Vom fi concentrați și vom câștiga meciurile din grupă! Din punctul meu de vedere nu vom avea probleme și vom asigura în continuare locul echipei în Liga Națională! Apoi, să consolidăm acest loc! O vom face pentru noi, ca jucători, pentru echipă, conducere și autorități care ne-au susținut atât de mult, pentru publicul atât de cald și generos! Èšine doar de noi să facem asta, și o vom face!”
Iar antrenorul Viorel Ciubotaru a fost foarte concis: „Am un singur cuvânt de spus. Victorie! altceva nu concep!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?