Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Mamă cu un copil de 2 ani în brațe, tâlhărită pe o stradă din Focșani


Un bărbat de 37 de ani și un adolescent de 16 ani au fost trimiși în judecată de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Focșani pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată. Este vorba despre Claudiu M. și Alin Săndică C., ambii din satul Ciușlea, comuna Garoafa. Fapta a fost comisă la jumătatea lunii aprilie a.c., pe strada Duiliu Zamfirescu, iar ei au fost identificați după aproximativ o lună, moment în care bărbatul de 37 de ani a și fost arestat. Conform rechizitoriului, primul a lovit victima, a strâns-o de gât și i-a pus mâna la gură pentru a nu țipa, în timp ce adolescentul i-a smuls acesteia geanta.
    Fapta a fost comisă în noaptea de 13/14 aprilie a.c., în jurul orei 01.00. Victima a plecat de acasă, având cu ea și copilul de 2 ani, căruia îi era rău, cu intenția de a ajunge la o farmacie de pe Bulevardul Unirii și a-i cumpăra medicamente micuțului. La un moment dat, femeia a fost abordată de cei doi, unul dintre ei întrebând-o dacă este din zonă. Ea și-a continuat deplasarea, iar în momentul în care a văzut că cei doi se țin după ea, i-a avertizat că va suna la poliție.
    În acel moment, inculpatul Claudiu M. a prins-o pe femeie de spate, i-a pus mâna la gură și a strâns-o de gât, după care a apucat-o de piept și a tras-o spre un gang. La un moment dat femeia a reușit să țipe, moment în care același inculpat a lovit-o cu pumnul în zona coastelor. Atunci, femeii i-a fost smulsă poșeta de către inculpatul minor. Imediat după ce i-a luat geanta, acesta a fugit, plecând după el și celălalt inculpat. În geantă, victima avea documente, o sumă de bani, două verighete din aur, un telefon, dar și un ceas, prejudiciul total fiind estimat la suma de 2.700 lei.
După ce agresorii au fugit, fiica victimei de numai 2 ani, care a asistat la întreaga scenă, fiind în brațele mamei, a început să plângă. Femeia s-a întors acasă, după care a depus plângere la poliție.
    În urma anchetei, după aproximativ o lună, polițiștii au ajuns la principalii suspecți. La audieri, aceștia au recunoscut comiterea faptei și au motivat că nu mai aveau bani să se întoarcă acasă, la Ciușlea. După ce au fost identificați, inculpatul de 37 de ani a fost reținut pentru 24 de ore și apoi prezentat magistraților de la Judecătoria Focșani cu propunere de arestare preventivă. Pe data de 13 mai a.c., pe numele său a fost emis mandat de arestare pentru 30 de zile, urmând ca măsura să-i fie verificată.
    Bărbatul nu este la prima abatere. A mai fost condamnat pentru fapte asemănătoare, ultima dată având de executat o pedeapsă de aproximativ 5 ani de închisoare.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?