Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

Un militar condamnat pe viață, eliberat din Penitenciar cu un rest de pedeapsă de 99 de ani


Site-ul cancan.ro a relatat, în ediția de ieri, despre eliberarea „în mare taină la Focșani”, a „primului terorist condamnat pe viață în România”. Este vorba despre Laurențiu Gabriel Cotea, care după cum scrie sursa citată, în urmă cu 21 de ani, făcea armata la o unitate din București, când a dezertat din post, înarmat fiind, și a ucis cu sânge rece doi polițiști care se aflau în timpul serviciului.
„Totul s-a întâmplat pe 2 mai 1996, atunci când Laurențiu Cotea, care avea 21 de ani, soldat la UM 01713, a fugit din unitate cu un pistol mitralieră de tip AKM, cu 60 de cartușe. Cu toate că mai avea doar o lună de armată, bărbatul aflase că a fost părăsit de iubită, iar asta i-a întunecat mintea și a decis să se răzbune. Dezertorul s-a întâlnit în zona Văcărești cu doi polițiști care patrulau, a scos mitraliera și i-a împușcat mortal, după care le-a luat armele din dotare. Imediat s-a dat alarma, iar 3.000 de agenți au pornit în căutarea acestuia. Din păcate, la scurt timp a fost împușcat un alt polițist. Nu de către soldatul dezertor, ci de către un coleg, care-l confundase cu criminalul. Laurențiu Cotea a fost prins după 36 de ore în pădurea Periș. În momentul în care a realizat că polițiștii l-au înconjurat s-a împușcat în piept, însă rănile au fost minore. A fost judecat, condamnat la închisoare pe viață și eliberat după 21 de ani de detenție”, relatează cancan.ro.
Laurențiu Gabriel Cotea a fost eliberat condiționat în februarie anul acesta de Judecătoria Focșani, în urma unei propuneri venite de la Penitenciarul Focșani. El mai avea de executat 99 de ani de închisoare. „(…) admite ca intemeiata propunerea de liberare condiționată, formulată de Penitenciarul Focsani privind petentul condamnat COTEA LAURENTIU GABRIEL, Dispune liberarea condiționată a condamnatului din executarea restului din pedeapsa de 99 ani închisoare aplicată prin sentința penală nr.49/2014 a Tribunalului Vrancea. (…) atrage atenția condamnatului asupra consecințelor nerespectării condițiilor liberării condiționate, pentru pedeapsa rămasă neexecutată. (…) Cu drept de contestație, în termen de 3 zile de la comunicare pentru procuror si condamnat. Pronunțată în ședință publică, astăzi, 13 februarie 2017”, este decizia instanței.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?