Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640
Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640

Excursii, jocuri în aer liber și mese festive pentru copiii din centrele DGASPC Vrancea!


Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vrancea organizează astăzi, de Ziua Copilului, o serie de evenimente menite să marcheze momentul și să aducă un strop de bucurie și culoare în sufletele copiilor aflați în structurile instituției. „Ziua de 1 iunie este cel mai bun prilej de a sărbători copilăria, fiind o zi de mare însemnătate pentru toți copiii ocrotiți în cadrul DGASPC Vrancea și nu numai. Această zi reprezintă un prilej de a inspira comunitatea și familia, de a aprecia, de a iubi, ea conferind, an de an, posibilitatea unei „întâlniri” fericite a celor mari cu cei mici, nu doar prin intermediul unor atenții și cadouri, ci și prin participarea la acțiuni atractive pentru copii”, a spus Adina Lăscan, purtătorul de cuvânt al DGASPC Vrancea. 
Astfel, evenimentele programate pentru cei 220 de beneficiari ai unei măsuri de protecție specială, respectiv plasamentul în cadrul Serviciului Management de Caz Pentru Protecție de Tip Rezidențial, sunt dintre cele mai diverse. Centrul de Asistență și Sprijin Focșani organizează o excursie în aria protejată „Focul Viu”, copiii din centru bucurându-se de natură și descoperind totodată, cu ajutorul specialiștilor, secretele acesteia. Sub îndrumarea Irinei Bouroșu de la Muzeul Vrancei, a lui Cornel Badea de la Asociația „Focul viu” și a unui reprezentant de la Asociația Pentru Conservarea Diversitații Biologice, copiii vor face drumeții pe trasee marcate, vor învăța să identifice flora montană și vor dobândi tehnici de supravietuire.
Copiii ocrotiți în cadrul Modulelor Familiale Dumbrăveni vor petrece ziua într-un mod inedit, în compania Comunității Motocicliștilor din Vrancea. Oaspeții sunt așteptați cu mare nerăbdare în mijlocul copiilor, prin această întâlnire concretizându-se o dorință mai veche a lor, anume aceea de a avea ocazia sa admire îndeaproape motoarele și să se fotografieze cu acestea. Programul se va va încheia cu vizionarea la  Happy Cinema din Focșani Mall, a filmului „Pirații din Caraibe”.
La Panciu, copiii vor marca ziua printr-o excursie la Mănăstirea Brazi din localitate, locul reprezentând o adevărată oază de liniște, cu încărcătură spirituală, oferindu-le tinerilor posibilitatea de a conștientiza cât de diversificat și deosebit este patrimoniul turistic al zonei dar și de a se bucura de un moment de delectare. Ei vor petrece, de asemenea, clipe minunate la picnicul organizat special pentru ziua de 1 Iunie, având ocazia să se joace fotbal, badminton și alte jocuri în aer liber. Tot aici, ziua a fost marcată și prin participarea la mitingul aviatic de la Tecuci, unde aceștia  au petrecut clipe de neuitat.
Copiii din Mărășești vor pleca într-o excursie la Galați, unde vor vizita Grădina Zoologică, Grădina Botanică și Muzeul Stiințele Naturii. În cadrul excursiei, aceștia au programat și o plimbare cu bacul, încheind apoi ieșirea cu un moment dulce la cofetărie.
Clipe deosebite vor petrece și cei care se vor alătura comunitătii. Astfel, copiii din centrele Odobești, Panciu și Focșani vor participa la evenimentele organizate special pentru ei, unde vor avea parte de multe surprize, jocuri distractive, spectacole, cântece și dansuri, concursuri sportive, desen pe asfalt, petreceri în aer liber, ei având astfel un bun prilej de joacă, socializare și distracție. Finalul zilei va aduce, la nivelul tuturor centrelor rezidențiale, mese festive și multă bună dispoziție.
          „Ne dorim ca propunerile noastre să aducă copiilor clipe de neuitat, iar aceștia să ne fie ghizi într-o lume a inocenței. Ziua Copilului este o sărbătoare care ne îndeamnă să ne bucurăm de fiecare clipă a vieții, să sărbătorim alături de copiii noștri și să ne lasăm inspirați de bucuria lucrurilor simple, fiind totodată un bun prilej pentru a uita toate grijile și a regăsi magia copilăriei. Vă mulțumim, dragi copii, pentru momentele pline de emoții, de viață, de bucurie, de iubire și vă îmbrățișăm cu sinceritatea și căldura cu care îmbrățișați voi pe toți cei care vă sunt alături. La mulți Ani!”, a transmis Daniela Nicolaș, directorul general al DGASPC Vrancea.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?