Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Alba Carolina, înconjurată de 100 de ori cu bicicleta de „omul cu cel mai bun job din lume”


Britanicul Ben Southall, ajuns celebru în 2009 după ce a câștigat concursul pentru ocuparea ”celui mai bun job din lume”, organizat de Oficiul de Turism din Queensland (Australia), a înconjurat luni cu bicicleta de 100 de ori fortificația medievală din Alba Iulia, mai exact a făcut 100 de tururi ale Șanțurilor Cetății Alba Carolina, străbătând în total 270 de kilometri. Prezent în premieră în România, Ben Southall, acum blogger și jurnalist de turism, se află timp de zece zile, alături de soția sa, la Alba Iulia, urmând să promoveze ulterior zona ca destinație turistică la nivel internațional.
După ce în primele zile a vizitat principalele obiective turistice din Alba Iulia și a contribuit la crearea Prăjiturii Cetății Alba Carolina, ‘omul cu cel mai bun job din lume’ și-a propus să stabilească un record, respectiv de a străbate Șanțurile fortificației, în lungime de 2,7 kilometri, de 100 de ori. Numărul nu a fost ales întâmplător, ci are legătură cu faptul că în 2018 se împlinesc 100 de ani de la Marea Adunare Națională de la Alba Iulia. Startul a fost dat luni dimineață, în jurul orei 8,00, iar până la orele 15,00, britanicul a înconjurat cetatea de 50 de ori. Ultima cursă a fost după ora 22,00. Britanicul va promova călătoria din România pe blogul Best Life in the World.
Ben Southall a câștigat în 2009 concursul pentru ocuparea ”celui mai bun job din lume”, ce a constat de fapt în a fi timp de șase luni gardianul unui tărâm de vis din Australia, insula Hamilton din Marea Barieră de Corali. Southall, care lucra în domeniul caritabil, i-a surclasat pe ceilalți 15 finaliști selecționați din rândul a peste 34.000 de candidați. El a primit 150.000 de dolari australieni, adică 105.000 de dolari SUA, pentru a se bronza, a hoinări pe plajele curate, pentru a explora fundul mării și a se plimba cu vaporul, dar mai ales pentru a posta săptămânal pe un blog fotografii și videoclipuri. După terminarea contractului, Southall a rămas în Australia. El călătorește în întreaga lume ca jurnalist de turism și blogger.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?