Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638
Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638

Elevi de la Liceul Pedagogic, la discuții despre delicvență cu deținuți din Penitenciarul Focșani


Un grup de elevi din cadrul Liceului Pedagogic „Spiru Haret” Focșani a efectuat o vizită la Penitenciarul Focșani, în cadrul unei activități desfășurate în „Săptămâna Altfel”. Activitatea a fost derulată ca parte integrantă a protocolului de colaborare psiho-educațional „Prevenirea delincvenței juvenile”, dezvoltat de cele două instituții. Proiectul a fost coordonat de dra. Comisar șef Iuliana Giurgea, director adjunct Educație și Asistență Psihosocială din partea Penitenciarului Focșani, și de dl. prof. Marius Măciucă și dra. Prof. Diana Grigore din partea Liceului Pedagogic „Spiru Haret” Focșani.
Grupul țintă al proiectului a fost format din persoane private de libertate din cadrul Penitenciarului Focșani și din elevi de la Liceul Pedagogic „Spiru Haret” Focșani, cuprinși în Proiectul Educațional. Activitatea desfășurată cu ocazia acestei vizite a constat în principal în vizitarea anumitor zone din cadrul Penitenciarului Focșani și în derularea unei sesiuni de dezbateri deschise, între elevi și deținuți. De asemenea, elevilor le-a fost prezentată oferta educațională pentru dezvoltarea unei cariere profesionale în sistemul Administrației Naționale a Penitenciarelor.
Derularea acestui proiect a avut la bază cooperarea multidisciplinară între sistemul penitenciar și societatea civilă, cu rol de facilitare a accesului deschis la informațiile de interes public și intensificarea relațiilor profesionale între instituțiile care au drept scop al activității educația, prevenirea violenței și a delincvenței juvenile.

Liceul Pedagogic „Spiru Haret” Focșani

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?