Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Elevii clasei a IV-a B de la Școala Duiliu Zamfirescu au avut „Întâlnire cu energia”


Clasa a IV-a B din cadrul Școlii Gimnaziale „Duiliu Zamfirescu” din Focșani s-a întâlnit cu Otilia Mantelers și lectorii din cadrul proiectului „Întâlnire cu energia” pentru a învăța prin joc noțiuni despre energie.  Asociația Hands Across Romania în parteneriat cu ENGIE Romania și Ministerul Educației Naționale și-au propus ca, prin acest program, să sprijine educarea tinerei generații în ceea ce privește utilizarea rațională a surselor de energie și conștientizarea importanței protecției mediului înconjurător.
Otilia Mantelers, specialist în playful parenting, i-a învățat pe cei mici folosindu-se de diverse jocuri despre sursele de energie pe care le folosesc în viața cotidiană și despre utilizarea în condiții de siguranță a acestora. „Învățarea prin joc este modalitatea naturală și spontană prin care copiii explorează, învață și înțeleg despre mediul în care trăiesc. Când copiii ascultă informații care sunt expuse cu ajutorul jocului de către o persoană caldă, creierul lor percepe conectarea și se deschide pentru învăța! De aceea programul „Întâlnire cu energia” și-a propus să îi învețe pe copii despre importanța respectului față de planetă și zăcămintele ei naturale cu ajutorul mascotei Metano”, susține Otilia Mantelers.
De cele mai multe ori spațiul mic din clase poate fi un impediment pentru cadrele didactice în a exploata la maximum jocul ca metodă de predare. „Este o bucurie pentru noi că avem oportunitatea de a expune elevii și la alte metode de educație care vin să completeze curricula școlară existentă. Elevii au demonstrat că informațiile primite astfel sunt mult mai ușor de reținut. Deși infrastructura sălilor de clasă nu este în favoarea noastră, vom încerca să folosim cât mai mult jocul în abordarea academică”, a declarat domnul Petrică Moraru, directorul școlii.

Mihaela Sandu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?