Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640
Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640

Yellowstone: Recompensă importantă pentru informații despre braconierul care a rănit grav un emblematic lup alb


Un grup pentru drepturile animalelor a promis luni o recompensă de mai multe mii de dolari pentru orice informație crucială despre persoana care a tras într-un lup alb din Parcul Național Yellowstone, din nord-vestul SUA, rănindu-l grav, informează AFP. Lupoaica, poreclită „White Lady”, a fost descoperită rănită grav, pe 11 aprilie, de către un grup de excursioniști, în partea parcului de pe teritoriul statului Montana, și a fost eutanasiată din cauza rănii grave.
Oficialii cunoscutului parc național au anunțat săptămâna trecută că oferă o recompensă de 5.000 de dolari pentru a găsi persoana care a rănit „unul dintre lupii cei mai emblematici și mai apreciați de către turiști”. Organizația Wolves of the Rockies din Montana oferă în prezent suma de 5.500 de dolari. „Este un protest al iubitorilor de animale, care doresc să-l prindă pe cel responsabil pentru așa ceva”, a declarat pentru AFP Marc Cooke, președintele organizației. Potrivit acestuia, nu exista nici o îndoială că în spatele acestui tragic eveniment se află vânători deranjați de faptul că lupul vâna aceleașsi animale.
Lupoaica eutanasiată născuse 12-14 pui și era unul dintre cei trei lupi albi din parc, potrivit reprezentanților Yellowstone. Lupii, în număr de circa 100 în parcul aflat pe teritoriul statelor Montana, Idaho și Wyoming, au fost reintroduși în acest spațiu protejat în 1995.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?