Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Premii pentru actorii trupei Protha din Panciu la Gala „Salut, Adolescenţă!”


Duminică, 14 mai 2017, la ora 12.00, a avut loc la Sala „Radu Beligan” a Teatrului de Comedie din București, Gala „Salut, Adolescență!”. În cadrul acestei gale au fost decernate premiile celei de a XX-a ediții a Festivalului de Teatru pentru Liceeni „Jos Pălăria”. Festivalul a fost organizat de către Primăria Municipiului București, Muzeul Național al Literaturii Române din București, Teatrul de Comedie și Clubul UNESCO „Adolescenții”, iar co-finațator Administrația Fondului Cultutal Național. Gala a fost prezentată de actorul Alex Bogdan, iar în cadrul acesteia au mai fost susținute momente muzicale de către Silviu Mircescu, Alex Åžtefănescu, Ana Maria Godoroja și Alin Păun. Inivitații speciali ai galei au fost George Mihăiță (președintele onorific al festivalului), Dorina Chiriac, Marius Manole și Horațiu Mălăele, aceștia acordând și premiile.
    La această ediție aniversară a festivalului au fost selectate, la secțiunea spectacol de teatru, un număr de saptesprezece trupe de teatru de liceeni din București, Botoșani, Cluj Napoca, Arad, Pitești, Iași, Giurgiu, Constanța și Panciu.
Trupa de teatru Protha a participat la acest festival cu spectacolul „O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopții” după Mark Haddon, în regia lui Cătălin Sfîrloagă. Din distribuția spectacolului au făcut parte: Bianca Carabă, Valentina Mănăilă, Diana Apostu, Ella Tătaru, Georgiana Cociorbă, Raluca Isac, Elena Popa, Diana Dragnea, Andrei Gheoca, Eduard Crucianu, Andrei Coroiu, Robert Grigoraș, Ionuț Popa, Bogdan Alban, George Cristea, Åžtefan Drăgan și Alexandru Stan.
Juriul festivalului, format din criticul de teatru și film Gabriela Hurezean (președinte), actrița Dorina Chiriac și conf. univ. dr. Diana Mihăiță, a acordat trupei Protha  pentru spectacolul prezentat „Premiul pentru cel mai bun spectacol”. A mai fost acordat „Premiul pentru interpretare rol secundar feminin”, pentru rolul doamna Boone, Biancăi Maria Carabă, precum și „Premiul pentru interpretare rol principal masculin”, pentru rolul Christopher, lui Andrei Gheoca.
La secțiunea monolog, din cadrul festivalului au fost înscriși un număr de douăzeci și opt de participanți, iar juriul festivalului a acordat „Premiul pentru interpretare monolog feminin”, pentru monologul „Demonii” de Holly Ground, Biancăi Maria Carabă și „Premiul pentru interpretare monolog masculin”, pentru monologul „Drăgan” de Petre Liciu, lui Eduard Crucianu.
Spectacolul „O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopții” după Mark Haddon, al trupei Protha, în urma selecției realizate de organizatorii Festival International de Theatre „Eclairs de Scene”, se va juca în data de 31 mai 2017, la ora 21.00, în sala Theatre Jules – Julien din Toulouse.
    Deplasarea la acest festival, din București, al trupei de teatru a fost posibilă ca urmare a implicării, în proiectul de promovare a educației non-formale prin teatru derulat de Asociația Protha și Liceul „Ioan Slavici” Panciu, a primarului Iulian Nica și a Primăriei Panciu.

                                    Regizor Cătălin Sfîrloagă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?