Ediția: Joi 13 iunie 2024. Nr. 6648
Ediția: Joi 13 iunie 2024. Nr. 6648

Marea Britanie: Un veteran de război a devenit cel mai bătrân parașutist din lume, la 101 ani


La vârsta de 101 ani și 38 de zile, britanicul Verdun Hayes a devenit, duminică, cel mai bătrân parașutist din lume, informează luni Xinhua. Veteranul care a participat la debarcarea din Normandia din Al Doilea Război Mondial a intrat în lumina reflectoarelor după ce a încheiat un zbor cu parașuta, efectuat în tandem deasupra comitatului Devon din Marea Britanie.
Hayes a sărit din avion când acesta a atins altitudinea de 4.572 de metri și a efectuat o cădere liberă înainte de deschiderea parașutei. După aterizare, fostul fruntaș din armata britanică a strigat bucuros ”ura!” și a declarat că se simte ”în al nouălea cer” după ducerea la bun sfârșit a provocării. El a doborât recordul precedent deținut de canadianul Armand Gendreau care, în 2013, a încheiat un zbor cu parașuta la vârsta de 101 ani și trei zile. Hayes împlinise deja 100 de ani atunci când a efectuat primul zbor cu parașuta, o încercare la care visa de la 90 de ani. Fosta sa soție a insistat însă ca veteranul să rămână cu picioarele pe pământ, notează sursa citată.

Veteranul, care trăiește în Croyde, Devon, a fost distins cu Legion d’honneur pentru faptele sale de eroism din Olanda, Belgia, Germania și Franța. Alături de Hayes au zburat cu parașuta mai mulți membri ai familiei, reprezentând împreună patru generații: Bryan, fiul veteranului, în vârstă de 74 de ani, nepotul Roger, de 50 de ani și strănepotul Stan, de 16 ani. Ei au adunat fonduri pentru Legiunea Regală Britanică (Royal British Legion).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?