Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

GALERIE FOTO : ”Fiii Vrâncioaiei” au onorat rugbiul și au fost onorați la Londra!


Scor pentru istoria statisticii în rugbiul de veterani: Woodford RFC – Old Boys Rugby Club „Fiii Vrîncioaiei” Focșani 41-15 (10-5). Așa arăta tabela de marcaj la finalul întâlnirii de sâmbătă, 13 mai, de la Londra, dintre echipa gazdă și cea a Vrancei care a trecut Canalul Mânecii în Insulă pentru a onora invitația făcută de londonezi ca răspuns la vizita făcută de ei la Focșani în aprilie 2016! Era aproape de finalul unei frumoase și pilduitoare povești despre sport, prietenie, respect, imagine. Despre viața trăită, măcar pentru scurtă vreme fără scrâșniri, fără poticniri, cu degajare venită din educația rugbistică. După un turneu în Franța al juniorilor de la LPS Focșani constatam într-un reportaj că acolo am văzut că rugbiul este un stil de viață pentru cei care îl populează. Ascultând relatarea lui Florin Topală despre preparativele plecării în Anglia și despre cum au trăit focșănenii deplasarea la Londra, am priceput că rugbiul este cu atât mai mult un stil de viață în patria celor care au inventat acest sport frumos și bărbătesc. Fără îndoială, tot pentru cei care îl populează. Pentru a fi corect până la capăt, voi spune că aceeași constatare că rugbiul este un stil de viață este valabilă și pentru grupul de români care a fost în Anglia pentru a juca meciul de răspuns cu Woodford London RFC.       

Rugbiștii veterani ai Vrancei tratați cu respect! Ca la marile întâlniri sportive internaționale, au fost intonate imnurile de stat ale României și Marii Britanii!

La Focșani, pe Milcovul, gazdele au câștigat cu 31-5. A fost un rezultat normal, veteranii vrânceni fiind mai buni decât oaspeții. Orgoliul sportiv al britanicilor cerea ca în partida de răspuns scorul din 2016 să fie în mod obligatoriu răsturnat. În consecință, oficialii Woodford RFC și-au luat măsuri de siguranță! Au anunțat în programul de joc 2 Happy Hours dacă va fi un scor combinat de peste 50 de puncte. Ceea ce însemna reduceri consistente la băuturi, în care erau incluse, între multe altele, gin, vodka, red bull, vin, cocktailuri, dar și aperitive. Altfel spus, ofertă generoasă care să aducă în tribune public pentru susținere! Iar în teren au intrat cel mult cinci dintre rugbiștii care au jucat pe Milcovul, așa cum mi-au spus focșnenii. „Au fost mai mult boys decât old boys”, mi-a trasmis, mai în glumă mai în serios, unul dintre cei mai activi Fii ai Vrâncioaiei, Constantin Galea. Iar Florin Topală, principalul organizator al deplasării la Londra, mi-a spus că în formația londoneză au jucat componenții echipei de Ligă a II-a a Woodford FRC, clasată pe locul 7 într-un campionat cu 12 formații! A fost și o manieră a gazdelor de a spune că respectă o echipă care i-a bătut și că pentru revanșă au nevoie de întăriri consistente! Înainte de fluierul de începere al arbitrului, au fost intonate imnurile de stat ale României și Marii Britanii!
Ziarul Guardian a rezervat spații publicistice în două numere întâlnirii dintre echipele de veterani ale Woodford London și Rugby Club Old Boys Focșani!

56 puncte pentru 2 Happy Hour!

Meciul a fost foarte disputat, imaginile care însoțesc textul vorbind de la sine în acest sens. În prima repriză a fost mai întâi 5-5, la pauză era 10-5, dar mult mai proaspeți în partea a doua a întâlnirii, londonezii s-au impus cu 41-15. Pentru focșăneni au încris câte un eseu Adrian Dima, Florin Onofrei și Alin Alexe. Au fost reușite remarcabile care au vorbit despre forța de joc a unei echipe frumoase, alcătuită din mulți jucători de foarte bună calitate, foști internaționali români, dintre care unii s-au întâlnit doar la Londra cu grupul venit din țară, fără să fi avut timp de antrenamente în comun. Cele 56 de puncte înscrise au fost suficiente pentru a da liber celor 2 Happy Hour, adică la voie bună și petrecere plăcută într-o prietenie româno-engleză generată de rugby! Și care a durat până târziu în noapte!   

Oaspeții, onorați cu distincții!

Londonezii s-au dovedit la fel de atenți și ospitalieri cum au fost și focșănenii în aprilie trecut! Dincolo de primirea făcută oaspeților, cu momentele prietenești aferente, au acordat mai multe distincții. Costică Dima a fost declarat cel mai bun jucător, Romică Aroșculesei a primit premiul pentru cel mai vârstnic senior dintre Fiii Vrâncioaiei, Cosmin Mărgineanu, în calitate de căpitan al oaspeților, Florin Topală, pentru eforturile făcute ca principal organizator al deplasării delegației române în Marea Britanie. La petrecerea de acum un an din România, Teodor Puiu i-a uimit pe oaspeți prin faptul că a băut două carafe de vin într-un concurs cu oaspeții care se dăsuseră bătuți după doar una! În amintirea acelui moment – cu siguranță plăcut și cu iz anecdotic acum – londonezii l-au premiat cu o lingură, a cărei seminificație poate fi citită într-o cheie de admirație și respect. Altfel nu se poate…
Vrâncenii i-au oferit lui Denis Ciobanu, focșăneanul stabilit în Anglia și care a inițiat schimbul de activități rubistice, căpitanul Woodford London RFC, o minge de rugby cu semnăturile tuturor jucătorilor Rugby Old Boys Focșani, iar lui Clement Attle, pilierul nr. 1 de la Woodford, un tricou personalizat al formației focșănene. Tuturor  jucătorilor oaspeți le-au fost acordate medalii!   

Focșănenii, singurii care au întors vizita londonezilor!

Veteranii de la Woodford au făcut peste 20 de turnee în îndelungata existență a echipei. Însă doar formația focșăneană a făcut vizita de răspuns onorând invitația primită din Marea Britanie. De aceea, londonezii au propus Rugby Old Boys Focșani o colaborare pe termen lung, de genul unei înfrâțiri între echipe. Cu siguranță că este un semn de prețuire pentru rugbiștii vrânceni, pentru nivelul lor competitiv și respectul arătat unei relații din care și unii și alții au căpătat experiență, au stabilit prietenii. De fapt, pentru excelenta imagine oferită britanicilor de rugbiști, de toată delegația de la Focșani din care au făcut parte și Anca Dumitrașcu Ion și Marina Ion, soția, respecitv fiica celui ce a fost marele constructor de echipe și de caractere, Viorel Ion, cel căruia foarte mulți dintre cei care au făcut parte din echipa Focșaniului i-au fost elevi! Fiii Vrâncioaiei au fost susținuți la meci de o delegație care i-a însoțit de acasă, și de un grup de 40-50 de români stabiliți în Marea Britanie! Nu s-au simțit nici un moment singuri!
„Ne-am întors sănătoși și mulțumiți acasă! A fost cea mai frumoasă experiență rugbistică a noastră, în care am reușit să facem o imagine frumoasă nu doar a noastră, ci și Focșaniului, Vrancei, și de ce nu, României!” mi-a declarat ca într-o concluzie, Florin Tofan.
                    

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?