Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Colectare de insecte nocturne și interceptare a sunetelor de lilieci, pe 20 mai la Muzeul „Antipa”


Vizitatorii „Antipa” sunt invitați la vernisajul „Urme în timp”, la colectare de insecte nocturne și interceptare a sunetelor de lilieci, pe 20 mai, în cadrul evenimentului Noaptea Muzeelor. „Urme în timp” deschide Noaptea Muzeelor de la Antipa cu o lansare de carte, un vernisaj și o masă rotundă cu invitați de prestigiu, arată instituția într-un comunicat.
Programul special va debuta cu lansarea cărții „Originea speciilor”, de Charles Darwin, apărută anul acesta la editura Herald, urmată de vernisarea expoziției temporare „Urme în timp”, în prezența paleoartistului Eduard Olaru. Expoziția ilustrează evoluția și originile omului modern prin reconstruiri grafice a 16 specii de hominide.
Aspecte legate de teoria lui Darwin despre evoluția speciilor și impactul ei asupra societății vor fi aprofundate împreună cu invitații speciali ai acestui eveniment: Luis Ovidiu Popa — directorul Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, Mircea Flonta — profesor la Facultatea de Filosofie a Universității din București, Dumitru Murariu — directorul Institutului de Biologie al Academiei Române. Acestora li se alătură Dan Alexandru Grigorescu — paleontolog, profesor la Facultatea de Geologie și Geofizică a Universității din București, Alexandru Anghel — coordonatorul colecției Mathesis și Sorin Lucaci — reprezentantul editurii Herald.
Începând cu ora 18,00, timp de două ore, invitați de prestigiu vor participa la o masă rotundă organizată în Atriumul Muzeului, în apropierea scheletului de Deinotherium gigantissimum, care va fi transmisă în direct pe toate frecvențele Radio România Cultural și video online pe www.radioromaniacultural.ro.
Elementul surpriză al serii îl constituie dezbaterea interactivă, în care publicul va juca rol de invitat, putând adresa în mod direct întrebări participanților la întâlnire. Dezbaterea va fi moderată de Corina Negrea, realizator de emisiuni de știință la Radio România Cultural. Pe parcursul serii, publicul va avea ocazia să viziteze gratuit expoziția permanentă a Muzeului, începând cu ora 18,00, și, totodată, să participe la o serie de activități specifice de cercetare, care vor avea loc în curtea Muzeului începând cu ora 22,00. Digi Animal World va fi prezent și în acest an la Noaptea Muzeelor de la Antipa, oferind vizitatorilor scurte proiecții de filme documentare, precum și alte surprize.
Participarea la aceste evenimente se va face pe baza înscrierii prealabile pe email info@antipa.ro, în limita a 100 de locuri. Demonstrațiile realizate de către cercetătorii Muzeului „Grigore Antipa” se vor face numai în condiții meteorologice favorabile, precizează reprezentanții muzeului bucureștean. Pe data de 20 mai, în intervalul orar 10,00 — 16,30, Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” va fi închis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?