Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Ultimele trei zile pentru subvențiile de la APIA


Circa 1400 de fermieri vrânceni sunt așteptați la centrele APIA pentru a depune cererile pentru subvențiile din agricultură. Aceste cereri vor putea fi depuse până la 15 mai iar funcționarii centrelor APIA vor lucra normal în următoarele zile. Program de lucru vor avea și funcționarii Biroului Agricultură din Primăria Focșani. Conducerea administrației locale municipale a anunțat că, pentru a facilita depunerea cererilor și eliberarea adeverințelor necesare la depunerea cererilor, programul de lucru al Biroului Agricultură va fi, sâmbătă și duminică, între orele 8,00 – 12,00. „Având în vedere că 15 mai 2017 este data limită de depunere a dosarelor pentru obținerea subvenției APIA, programul de lucru al acestui birou a fost suplimentat astfel încât toate persoanele interesate să poată obține documentele necesare”, au precizat reprezentanții Primăriei Focșani.
    Conducerea APIA a anunțat că programul de lucru va fi unul normal în următoarele trei zile. „Vom lucra program normal. Dacă în data de 15 mai vor fi oameni la ora 23 pentru depunerea cererilor, vom sta până îi ajutăm pe toți”, ne-a spus directorul APIA, Ionel Partene. Până vineri dimineață erau înregistrați 21439 de fermieri vrânceni cu cereri depuse la  APIA, adică peste 93% din numărul estimat la începutul acestei campanii. În ceea ce privește suprafața agricole îngistrată, aceasta era de 130472 hectare, adică peste 82%. Diferența provine de la marii fermieri, cei care depun solicitările în ultimele zile ale perioadei legale. Oficialii APIA au precizat că, dacă fermierii depun cererile în termenul legal de 15 mai, vor avea la dispoziție încă 15 zile, până la 30 mai, în care mai pot face modificări, respectiv retrage sau adăuga suprafețe de teren. Termenul de 15 mai nu va fi modificat de Ministerul Agriculturii. Este calendarul stabilit la nivel european și oficialii Ministerului Agriculturii au arătat că, dacă se respectă aceste termene, vor fi respectate și perioadele de plată a banilor europeni, ultima tranșă de bani urmând să fie virată fermierilor până la data de 31 martie 2018.

Restricții de acces la aplicația IPA Online

    Din cauza numărului mare de fermieri care au venit în ultimele zile să depună cereri la APIA s-a luat decizia restricționării accesului la aplicația IPA Online. APIA a anunțat că restricția este valabilă până la 15 mai, pentru intervalul orar 10:00 -16:00. În acest interval, aplicația IPA Online va putea fi accesată doar de Centrele județene sau locale APIA, pentru a se asigura o cât mai bună funcționare a acesteia pentru introducerea în sistem, în timp util, a cererilor depuse fizic de beneficiarii care se regăsesc la sediile din teritoriu. „În afara acestui interval orar și a altor două ore, respectiv 03:00 – 05:00 a.m., când sistemul este oprit pentru întreținere, aplicația IPA Online poate fi accesată fără probleme prin intermediul link-ului http://lpis.apia.org.ro, fermierii putând să își vizualizeze propriile parcele digitizate și în campania anterioară, precum și să își digitizeze și să își măsoare cu exactitate și alte parcele prin identificare pe ortofotoplanurile disponibile în baza de date (LPIS) a APIA. Menționăm că, în interfața IPA Online, este postat / afișat un mesaj de atenționare în legatură cu acest aspect, dar care este vizibil doar în perioada în care link-ul este funcțional”, precizează un comunicat al APIA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?