Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Un șofer din Focșani a stabilit recordul de alcoolemie la volan


Biroul Rutier Focșani a derulat, în weekend-ul trecut, o acțiune pe tema  accidentelor cauzate de consumul de alcool, atât în Focșani, cât și în comunele arondate. Astfel, polițiștii Biroului Rutier Focșani au efectuat verificări pentru a depista în trafic conducători auto aflați sub influența băuturilor alcoolice în Focșani și în comunele Câmpineanca, Cârligele, Cotești, Poiana Cristei, Milcovul, Gologanul, Măicănești, Ciorăști, Biliești, Suraia, Vânători și Garoafa. Au fost întocmite patru dosare, pentru conducători auto care au suflat în alcooltest, iar alcoolemia a fost mai mare de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, două permise de conducere au fost suspendate ca măsură complementară.
    Cea mai mare îmbibație alcoolică a fost de 1,59 mg/l alcool pur în aerul expirat  și aparține unui conducător auto din Focșani, în vârstă de 49 de ani, care a fost depistat pe strada Măgura, la data de 6 mai, ora 15.00. Potrivit polițiștilor, conducea un autoturism Ford. A fost cea mai mare alcoolemie înregistrată anul acesta la un șofer oprit în trafic de agenții din cadrul Biroului Rutier Focșani, după cum ne-a precizat biroului, comisarul șef Daniel Fătu.
    În altă ordine de idei, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Vrancea au desfășurat ieri, la nivel de județ, o acțiune de verificare pe linia transportului public de persoane și elevi. În urma verificărilor efrectuate, au fost aplicate în total un număr de 56 de sancțiuni, dintre care una pentru ITP, nouă pentru nepurtarea centurii de siguranță și 46 pentru alte abateri. În cadrul aceleași acțiuni au fost testați alcoolscop 59 de conducători auto la nivel de județ, după cum ne-a precizat subcomisar Aurel Cristian, din cadrul Serviciului Rutier Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?