Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

ULTIMA ORĂ! Percheziții în Vrancea īntr-un dosar de evaziune fiscală si spălarea banilor


09 Mai 2017Sursa: IGPR
PERCHEZIÈšII LA O GRUPARE SPECIALIZATÄ‚ ÎN INFRACÈšIUNI ECONOMICE
La această oră, polițiștii de investigare a criminalității economice și de la transporturi, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., efectuează 16 percheziții în 7 județe și în municipiul București, la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de peste 900.000 de euro prin evaziune fiscală și spălarea banilor. / 16 mandate de aducere vor fi puse în aplicare.
La data de 9 mai a.c., polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice a Poliției Române și ai Secției Regionale de Poliție Transporturi București, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, efectuează 16 percheziții domiciliare.
Activitățile se desfășoară pe raza municipiului București și a județelor Hunedoara, Brașov, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Călărași și Ilfov și vizează persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălarea banilor.
Din cercetări a reieșit că, în perioada 2014 – 2015, reprezentanții unor societăți comerciale ar fi constituit un grup infracțional organizat care ar fi acționat în domeniul agricol, al construcțiilor și al comerțului cu piese auto.
Cei în cauză ar fi evidențiat în contabilitate cheltuieli care nu ar fi avut la bază operațiuni reale ori ar fi evidențiat alte operațiuni fictive, respectiv ar fi înregistrat  facturi emise de  societăți fantomă și documente de plată a contravalorii acestor facturi, cea mai mare parte din sumele de bani achitate fiind retrase ulterior, în numerar, din conturile bancare ale societăților fantomă.
Polițiștii vor pune în aplicare 16 mandate de aducere, persoanele depistate urmând să fie audiate la sediul D.I.I.C.O.T.- Structura Centrală.
Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin eludarea obligațiilor fiscale aferente activității comerciale desfășurate a fost estimat la peste 900.000 de euro.
Cercetările sunt continuate în cauză, pentru documentarea întregii activități infracționale.
Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism
Comunicat de presa 09.05.2017
    La data de  09.05.2017, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul Direcției de Investigare a Criminalității Economice a Poliției Române și ai Secției Regionale de Poliție Transporturi București au efectuat un numar de 16 percheziții domiciliare pe raza municipiului București și a județelor Hunedoara, Brașov, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Călărași și Ilfov,  în cadrul unei acțiuni vizând destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de spălarea banilor și evaziune fiscală.
    În cauză, există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2014 – 2015, reprezentanții unor societăți comerciale au constituit un grup infracțional organizat care au acționat în domeniul agricol, al construcțiilor și al comerțului cu piese auto.
    În fapt, s-a reținut că în perioada mai sus menționată, membrii grupului infracțional au evidențiat în contabilitate cheltuieli care nu au avut la bază operațiuni reale ori au evidențiat alte operațiuni fictive, respectiv au înregistrat  facturi emise de  societăți fantomă și documente de plată a contravalorii acestor facturi, cea mai mare parte din sumele de bani achitate fiind retrase ulterior, în numerar, din conturile bancare ale societăților fantomă, prejudiciul cauzat bugetului de stat fiind de peste 900.000 de euro.
    La sediul DIICOT- Structura Centrală vor fi aduse în vederea audierii un număr de 16 suspecți.
    Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?