Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

VIDEO : Emma Watson a devenit conștientă de pericolele social media după rolul din „The Circle”


1Actrița Emma Watson susține că lucrul la filmul „The Circle”, despre un gigant fictiv al social media, a fost o experiență dură și care a făcut-o să se simtă vulnerabilă, dar și să devină conștientă de problemele de etică și legate de limitele vieții private într-o lume tot mai publică. Deși filmul nu a fost primit prea bine de critică, aceștia au recunoscut că personajul Mae, al Emmei Watson, a fost unul dintre atuurile producției, deși a fost gândit mai degrabă ca o metaforă generalizată pentru o generație obișnuită să fie considerată credulă și naivă.
Emma Watson, în vârstă de 27 de ani, a crescut sub ochii publicului având un rol de prim-plan în filmele din seria „Harry Potter”, dar vedeta britanică susține că nu a conștientizat pe deplin implicațiile colectării de date în masă, activităților online și libertății personale înainte de a juca în „The Circle”. „Pentru mine a fost o experiență care m-a făcut să mă simt foarte vulnerabilă. A fost foarte dificil pentru mine și plin de semnificații”, a spus actrița publicului după premiera filmului la festivalul de film Tribeca, de la New York.

Bazat pe cartea cu același nume a lui Dave Eggers, „The Circle”, care a fost lansat în cinematografele din America de Nord săptămâna trecută, este o viziune dătătoare de fiori despre modul în care giganții din social media controlează și monitorizează informațiile personale, nu întotdeauna în folosul binelui, scrie Reuters. „The Circle” este o companie fictivă care a fost asemănată cu Google, Facebook sau Twiter.
Într-o cultură marcată de sloganuri precum „Sharing is Caring”, personajul lui Watson, Mae, se oferă voluntară să devină „complet transparentă”, purtând o cameră minusculă de mărimea unei bile timp de 24 de ore pe zi, șapte zile pe săptămână, care să transmită online toate activitățile ei. Experimentul duce, printre altele, la hărțuire online sau la urmărirea și moartea unui prieten apropiat care încerca să evite social media. „Nu mă gândeam înainte la lucrurile astea”, a spus Emma Watson, care a observat că în luna martie congresul SUA a anulat reglementările adoptate în timpul administrației lui Barack Obama privind viața privată, referitoare la vânzarea datelor individuale de pe internet. „Credeți-mă, l-am luat la întrebări pe Dave Eggers. Vorbesc serios, l-am luat într-o cameră și l-am întrebat ‘Ce ne facem? Ce ne facem?'”, a povestit actrița. „Multe prietenii reușesc cu greu să supraviețuiască în oala sub presiune care este lumea astăzi și în condițiile în care totul a devenit atât de public. Este foarte dur”, a adăugat ea, potrivit Reuters.

Continuarea pe http://bit.ly/2pGcelG

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?