Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

Alegeri cu bilețele pentru funcțiile de conducere din PNL Vrancea


Alegerile pentru noua conducere a liberalilor vrânceni au fost marcate de suspiciuni, având în vedere înțelegerile de culise între taberele din interiorul organizației județene. Organizate la Resort Laguna, cu echipamentul logistic adus pentru simpozinul organizat de femeile social democrate cu o săptămână mai înainte, alegerile din PNL Vrancea nu au fost marcate de prezența unor lideri importanți de la centru. Doar noul lider al PNL București, Cristian Bușoi, a participat la prima parte a alegerilor, iar Ludovic Orban a oprit la Focșani, când se întorcea de la Iași, mergând spre București.
Așa cum era de așteptat, liderii PNL au aruncat eșecul de la alegerile de anul trecut pe seama vechii conduceri, a răfuielilor dintre taberele din partid. Nu au lipsit declarațiile de dragoste pentru primarii liberali, pentru oamenii din teritoriu sau activiștii care de altfel sunt uitați după fiecare alegeri.
Rezultatul votului a fost previzibil, Cătălin Toma obținând 174 de voturi. În schimb, rezultatul pentru celelalte funcții de conducere au stârnit nemulțumirea unor liberali care au acuzat, ulterior, că au fost distribuite bilețele cu numele candidaților agreați. Pe facebook au circulat imagini cu liberali care votează după bilețele, luate în cabina de vot. Practica ar fi fost folosită și la alegerile de la organizația Focșani, după cum arată un bilețel cu numele candidaților și funcțiile pentru care trebuiau votați.

Mai mult, parcă în ciuda discursurilor de la începutul conferinței, niciun primar liberal nu s-a regăsit pe lista vicepreședinților organizației județene. Cei doi prim vicepreședinți ai PNL Vrancea sunt consilierul județean Norocel Stroe și consilierul local Daniel Moroșanu, iar cei opt vicepreședinți aleși sunt Gabriel Bărculescu, Cristi Irimia, Liviu Bostan, Florin Nedelcu, Valerică Zamfirescu, Nini Săpunaru, Gabriela Marchitan și Raluca Ioan. Acestora li se adaugă deputatul Ion Ștefan, vicepreședinte de drept.

9 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?