Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Cursurile în învățământul preuniversitar reîncep marți, 2 mai


Elevii vor reîncepe școala marți, 2 mai, potrivit reglementărilor în vigoare. Mai mulți părinți au sunat în ultimele zile la redacția Monitorul de Vrancea și au vrut să știe dacă ai lor copii vor merge la cursuri marți sau miercuri. „Doamna educatoare ne-a spus că școala reîncepe miercuri, dar am auzit de la alte persoane de marți”, ne-a spus una dintre mamele care au sunat la redacție.
Șeful Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vrancea, Dorin Cristea, a declarat că, potrivit calendarului, școala începe în data de 2 mai, deci marți. „În mod normal, în data de 2 mai este activitate normală. Nu este o altă poziție oficială în acest sens. Doar luni, pe 1 mai, este zi liberă”, a afirmat șeful ISJ Vrancea.
Elevii au fost liberi în zilele de Paște, apoi au intrat în vacanța de primăvară, care durează până pe 30 aprilie. Luni, 1 mai, este zi liberă, iar de marți, 2 mai, toată lumea revine la cursuri. Anul școlar 2016-2017 se va încheia pe 17 iunie, iar anul școlar 2017-2018 va începe în data de 10 septembrie.
În ceea ce privește programul național „Åžcoala altfel”, acesta se desfășoară într-o perioadă de cinci zile lucrătoare consecutive, în funcție de cum decide fiecare unitate de învățământ. Unele școli au derulat acest program la sfârșitul lunii noiembrie anul trecut, altele în februarie – martie anul acesta. Ultima perioadă în care se mai pot organiza activități în cadrul programului național „Åžcoala altfel” este 15 mai – 9 iunie, atât pentru învățământul preșcolar și primar, cât și gimnazial, liceal, profesional și postliceal.  
Lucrările semestriale și tezele vor fi susținute cu cel puțin trei săptămâni înainte de finalul semestrului II.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?