Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

Fotbal juniori B – Focșănenii puteau câștiga ușor!


LPS Galați – LPS Focșani 1-1 (1-0)
Formația LPS Focșani: Chirică – Lambru (48 Lambru), Pașalău, Gurău, Vintilă – Sandu – Milea, Cuciuc – Chiriac, Mustață – Dumitrașcu (55 Bucșă).

Juniorii B ai Focșaniului au jucat sâmbătă, pe stadionul Siderurgistul, cu echipa similară a LPS Galați, formație aflată pe locul al doilea în seria a doua a Campionatului Național. Gazdele aveau nevoie de victorie pentru a-și conserva distanța de trei puncte în fața buzoienilor de la Centrul de Excelență, în timp ce oaspeții, clasați pe locul al cincilea, nu aveau nimic de pierdut. Formația pregătită de profesorul Daniel Bănică a jucat, în consecință, fără presiune, deschis, ceea ce i-am permis să domine aproape în totalitate partida! O inexactitate comisă de Milea și Sandu în minutul 39, i-a dus, totuși pe gălățeni într-un avantaj total nemeritat! La pauză antrenorul Bănică a găsit modalitatea de a-și face jucători să fie mai determinați și concentrați la joc. A urmat o suită de ocazii la poarta gazdelor, dintre care câteva foarte clare, dar nefinalizate cu gol. Egalarea a survenit în minutul 74 când Cuciuc de schimbat către Chiriac direcția unei mingi, a urmat șutul și golul de 1-1. Putea fi un mai mult decât meritat 2-1 pentru focșăneni, însă în minutul 78, din  situație de unu la unu, Mustață a șutat în portarul advers de la 7 metri, fiind imitat în minutul 80+2 de Anton, scăpat spre poartă și care, în loc să pătrundă în careu și să dribleze a trimis la semiînălțime de la 15 metri exact pe direcția apărătorului porții gălățene!
După meci, profesorul Daniel Bănică mi-a declarata: „Trebuia să câștigăm! Băieții au dominat în proporție de 80 la sută în prima repriză și de 90 la sută în cea de a doua. Au avut posesie, au recuperat când a fost nevoie, au construit, însă au risipit prea multe ocazii. Oricum, sunt foarte mulțumit pentru maniera în care au abordat jocul, pentru determinare. Iar la final i-am felicitat, pentru că au meritat!”
Juniorii A ai LPS Focșani au fost întrecuți cu 4-0 la capătul unei partide în care actorii principali au fost arbitrii care, între altele, au eliminat un focșănean în minutul 10, și au dus în careul oaspeților un fault făcut dincolo de linia lui 16 metri. A fost penaltiul din care gălățenii au deschis scorul când erau cu
om în plus!  
În etapa viitoare, sâmbătă, 29 aprilie, echipele LPS Focșani vor juca pe Milcovul cu ACS Dacia Unirea Brăila.          

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?