Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

Marea Britanie: Zeci de concurenți s-au întrecut într-o cursă inedită alergând cu saci cu cărbuni în spate


Zeci de competitori, fiecare purtând în spate saci cu cărbuni, s-au întrecut, luni, într-o competiție inedită de alergare desfășurată în localitatea Gawthorpe, din West Yorkshire, Marea Britanie. Un fermier din Durham a reușit să își depășească rivalii și să obțină titlul de campion în întrecerea World Coal Carrying Championships, informează Reuters. Andrew Corrigan, câștigătorul din acest an al competiției, s-a prăbușit pe un pat de fân în aplauzele călduroase ale mulțimii adunate în Gawthorpe, după ce a alergat cu un sac plin cu 50 de kilograme de cărbuni pe o distanță de 1,1 kilometri în 4 minute și 31 de secunde.
Prima ediție a ineditei curse din vechea localitate minieră a avut loc în anul 1963 și a fost ocazionată de o provocare lansată de un bărbat care a intrat într-un pub și l-a acuzat pe alt localnic că are un aspect mai puțin ‘lucrat’. Ca urmare, cei doi s-au luat la întrecere și s-au folosit de un sac cu cărbuni pentru a-și măsura puterile.
Cursa destinată femeilor, în care concurentele au cărat fiecare o încărcătură de 20 de kilograme de cărbuni, a fost câștigată de Jen Mustan, în patru minute și 30 de secunde, mai arată sursa citată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?