Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Sfaturi de la polițiști pentru a sărbători Învierea Domnului în liniște


Pe întreaga perioadă a Sărbătorilor pascale, polițiștii vrânceni vor fi la datorie. Aceștia vor acționa pentru combaterea infracțiunilor de natură economică, a violenței și a furturilor. Și polițiștii de la rutieră se vor afla în trafic pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente rutiere.
„În perioada 14-18 aprilie a.c., cu ocazia Sărbătorilor Pascale, pentru creșterea gradului de siguranță a cetățenilor, polițiștii vrânceni vor desfășura acțiuni în sistem integrat pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale. În medie, 100 de polițiști din cadrul structurilor de investigarea fraudelor, de ordine publică, poliție rutieră și poliție transporturi vor acționa suplimentar față de dispozitivul curent, pentru combaterea infracțiunilor de natură economică, a celor cu violență și a furturilor, precum și pentru combaterea infracționalității stradale. În aceste zile, peste 200 de polițiști de ordine publică se află în stradă pentru asigurarea ordinii și liniștii publice și apărarea patrimoniului public și privat, în localitățile urbane și rurale, în vederea preîntâmpinării producerii oricăror evenimente negative. Polițiștii de la rutieră vor fi prezenți în trafic pentru asigurarea fluenței traficului, combaterea excesului de viteză, prevenirea accidentelor și ambuteiajelor rutiere, fluidizarea și controlul circulației. Pentru depistarea în trafic a conducătorilor de autovehicule care nu respectă regimul legal de viteză și sancționarea promptă a acestora, polițiștii vrânceni vor folosi 14 echipamente de supraveghere video a traficului rutier și de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor”
, se arată în buletinul de presă al IPJ Vrancea.
Polițiștii au câteva recomandări pentru a nu deveni victime ale unor evenimente de natură infracțională. „Totodată, polițiștii vrânceni vă recomandă să fiți foarte atenți la persoanele din jur pentru a putea preveni furturile din genți și buzunare, comise în zone aglomerate, pe fondul neatenției determinate de febra cumpărăturilor, la protejarea locuinței pe timpul cât sunt plecați din localitate, precum și la adoptarea unei conduite rutiere corecte în trafic. Pentru o călătorie în siguranță, polițiștii de la Poliția Transporturi acționează în trenurile de călători și vor patrula, cu precădere, în cele de pe rutele dinspre stațiunile montane și litoral, precum și în stațiile și triajele de cale ferată. Polițiștii sfătuiesc călătorii să fie atenți atunci când urcă pe scara vagonului, pentru a nu deveni o victimă a celor care fură din buzunare. Supravegheați-vă bunurile și valorile pe care le aveți la dumneavoastră, atunci când vă aflați la ghișeele caselor de bilete și în locuri aglomerate! Nu încredințați bunurile personale și bagajele unor persoane necunoscute!”, se mai arată în buletinul de presă al IPJ Vrancea.
Apropierea Sfintelor Sărbători de Paști constituie întotdeauna prilej de bucurii și emoții. Cu această ocazie, fiecare dintre noi își programează atât cumpărături, cât și deplasări de la domiciliu, în minivacanțe sau vizite la prieteni ori rude. Pentru ca petrecerea sărbătorilor să fie liniștită și fericită, polițiștii vrânceni vă recomandă să aveți în vedere un minim de măsuri de autoprotecție:
– când mergeți la cumpărături sau vă aflați în alte locuri aglomerate, trebuie să păstrați banii în buzunarele interioare ale vestimentației și să supravegheați în permanență gențile sau alte bagaje;
– când parcați mașina, pe cât posibil, folosiți zonele special amenajate și iluminate, deoarece obiectele tentante, lăsate la vedere în autoturism, reprezintă atracție pentru hoți;
– evitați să achiziționați diverse bunuri de la vânzători ambulanți pentru că ar putea proveni din comiterea unor infracțiuni sau nu corespund din punct de vedere calitativ;
– lăsați o lumină aprinsă sau un aparat de radio în funcțiune atunci când părăsiți locuința pentru o perioadă scurtă de timp pentru a deruta eventualii musafiri nepoftiți;
– când observați persoane sau activități care vi se par suspecte, în zona în care locuiți sau vă aflați, anunțați imediat la Poliție, apelând, gratuit, numărul 112 – Apel unic pentru urgențe – și rețineți cât mai multe semnalmente ale celor implicați;
– nu consumați băuturi alcoolice dacă vreți să conduceți autovehicule pe drumurile publice.   

Recomandări pentru conducătorii auto:
– circulați cu viteză adaptată condițiilor din trafic, în special când se circulă în coloană și nu uitați de politețea rutieră. De asemenea, pentru un plus de siguranță, în mers, măriți distanța dintre vehicule.
– conduceți prudent, fără bruscarea comenzilor autoturismului, asigurați-vă temeinic înainte de efectuarea fiecărei manevre și evitați depășirile care, în condiții de vizibilitate redusă și carosabil umed, se dovedesc extrem de periculoase.
– respectați regimului legal de viteză! Polițiștii rutieri reamintesc că viteza excesivă și cea neadaptată la condițiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România.
– conducătorii auto începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distanțe mari, dată fiind experiența redusă și riscul implicării în evenimente rutiere.
„Pietonilor le recomandăm să-și sporească atenția și să traverseze numai după ce sunt siguri că o pot face în siguranță. Este recomandat să evite, pe cât posibil, folosirea părții carosabile, mai ales după lăsarea întunericului și în condiții de vizibilitate redusă”, transmit oamenii legii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?