Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

Piața de miei din Obor se deschide pe 11 aprilie


Focșănenii vor putea cumpăra miei proaspăt sacrificați din Piața Obor unde va fi amenajat un punct temporar pentru sacrificarea animalelor. La solicitarea celor de la Administrația Piețelor a fost autorizată înființarea punctului temporar pentru sacrificarea mieilor în Piața Obor. Locația va fi funcțională în perioada 11-15 aprilie, în intervalul orar 7-17. Conducerea Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Vrancea arată, într-un comunicat de presă, că sacrificarea mieilor în locul temporar amenajat se va realiza sub supraveghere sanitară veterinară cu respectarea tuturor condițiilor de igienă impuse de regulamentele europene referitoare la cerințele generale de igienă pentru animale și cele referitoare la bunăstarea animalelor și gestionarea materialului cu risc specific. Totodată, veterinarii vor derula acțiuni specifice de monitorizare și control a siguranței alimentelor și sănătății animalelor. În acțiuni vor fi incluși atât medicii din cadrul DSVSA Vrancea dar și veterinarii circumscripțiilor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor și circumscripțiilor sanitare veterinare zonale. „Controalele urmăresc respectarea condițiilor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor din toate târgurile de animale, piețele agro-alimentare, unitățile de tăiere, procesare, depozitare, comercializare și unitățile de alimentație publică. DSVSA Vrancea a stabilit un program de lucru pentru perioada 15.03-15.04.2017, în baza căruia medicii veterinari vor efectua controale și verificări ale modului cum sunt respectate condițiile sanitare veterinare în obiectivele supuse controlului sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor. În piețele agroalimentare se va asigura permanența de către medicul veterinar din cadrul Circumscripției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor”, arată reprezentanții DSVSA.
    În toate piețele agroalimentare și în locul special amenajat în care va fi valorificată carnea și celelalte produse de origine animale va fi asigurat personalul sanitar veterinar și se va asigura permanența, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică. Numărul de telefon la care cetățenii pot sesiza nereguli în domeniul siguranței alimentelor este 0237/215561. Conducerea Administrației Piețelor a arătat că va fi amenajat un spațiu special delimitat și supravegheat de veterinari pentru vânzarea cărnii de miel. Carnea de miel nu va putea fi valorificată în piață dacă mielul nu este sacrificat într-un abator autorizat sanitar veterinar „În urma solicitărilor venite din partea crescătorilor de animale vom amenaja un spațiu în interiorul Pieței Moldovei unde se va permite vânzarea cărnii de miel. Am pregătit un spațiu cun 50 de mese. Punctul temporar de sacrificare va fi amenajat în Piața Obor”, ne-a spus directorul Administrației Piețelor, Claudia Ionescu.
    Comunicatul DSVSA arată că până la 15 aprilie este asigurată permanența atât la nivelul instituției dar și nivelul circumscripțiilor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor și circumscripțiilor sanitare veterinare zonale. La acestea vor fi afișate programul de lucru, numele medicului veterinar responsabil și numărul de telefon la care consumatorii pot sesiza orice aspect privind nereguli în domeniul siguranței alimentelor, conform graficului de permanență.

8 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?