Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

GALERIE FOTO : Workshop intercultural de gastronomie la Colegiul „Gheorghe Asachi”


În cadrul proiectului „Different but Equal”, proiect Erasmus+, acțiunea KA1 – mobilități de tineret al Asociației Voluntariat pentru Viață, coordonator proiect Drăgan Any Mary Elisabeta, miercuri, 29 martie 2017, la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi”, în bucătăria și restaurantul destinate pregătirii practice a elevilor, s-a desfășurat un workshop gastronomic, ocazie cu care s-au realizat preparate culinare naționale și internaționale, atât de către cei 10 voluntari ai Serviciului European de Voluntariat din Grecia, Polonia, Spania, Franța, Italia, Portugalia implicați în proiect, cât și de elevii claselor a X-a B și a XII-a A, calificarea tehnician în gastronomie, coordonați de d-nele profesoare Mihaela Arhire și Mihaela Horeangă. Astfel, elevii clasei a X-a B au realizat ostropel din carne de pui, cei din clasa a XII-a A au realizat găluște cu prune și ruladă cu ciocolată, iar voluntarii au realizat un preparat culinar spaniol – Tortilla de patatos și un desert grecesc – Rizogalo.
La final, toți cei care au participat la această activitate au degustat preparatele culinare realizate și au socializat pe teme interculturale. Toate acestea au fost posibile și cu sprijinul d-nei Cristina Tuchiluș, suport lingvistic în cadrul proiectului.
Voluntarii SEV Francisco Sal de Rellan și David Morales Vazque din Spania desfășoară în cadrul colegiului și activități sportive cu clasele a X-a B, a XI-a C și a XI-a E, cu colaborarea d-nei prof. Mariana Dondoi și a d-lui prof. Corcoz Norocel, iar Sofia Avramidon din Grecia și Aleksandra Kaczmarek din Polonia desfășoară activități cultural-artistice – dans și tradiții din țările din care provin cele două voluntare, cu colaborarea  d-nelor profesoare Mihaela Arhire și Mihaela Horeangă.
Astfel de metode de educație nonformală au ca scop dezvoltarea personală și profesională a elevilor, dobândirea unor competențe și abilități utile pentru viitorul lor profesional într-un spațiu european.

Prof. Mihaela Arhire, responsabil activitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?