Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Șapte polițiști „se bat“ pe trei posturi de șefi de secții de poliție rurală.Unul dintre ei a avut probleme cu legea


Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Vrancea a scos la concurs trei funcții de șef la tot atâtea secții de poliție rurală. Este vorba de secțiile rurale de poliție din Golești, Vidra și Panciu. Dacă la Golești și Panciu s-au înscris la concurs câte doi candidați, la Secția de Poliție Rurală din Vidra sunt trei candidați pe post.
Potrivit Biroului de presă al IPJ Vrancea, comisar șef Zorel Burlan, care în prezent lucrează la Serviciul de Ordine Publică, și inspector principal Adrian Atarcicov, în prezent lucrează la SICE, sunt cei doi candidați pentru postul de șef al Secției de Poliție Rurală de la Golești. Pentru secția de la Vidra s-au înscris comisar Alin Eșanu, actualmente împuternicit ca șef în cadrul aceleași secții, inspector principal Dănuț Pascu, care în prezent lucrează la judiciar, și subcomisar Ionel Lal, de la Ordine Publică. În ceea ce privește Secția de Poliție Rurală de la Panciu, cei doi candidați sunt inspector principal Cosmin Moșescu de la Ordine Publică și inspector Dragoș Cosmin Nedeloiu, de la Secția Panciu.

„Înscrierile pentru șef Secție Poliție Rurală Golești, Vidra și Panciu au avut loc până la data de 21.03.2017 ora 12.00, la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea. La concurs s-au înscris doi ofițeri pentru Secția Poliție Rurală Golești, trei pentru Vidra și doi ofițeri pentru Panciu. Concursul se va desfășura la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea la data de 12.04.2017, începând cu ora 09.00 și va consta în susținerea unei probe unice de selecție, respectiv interviu structurat pe subiecte profesionale, și care va fi apreciat cu note de la 1 la 10. Va fi declarat admis candidatul care are nota cea mai mare și a obținut minimum nota 7,00”, ne-a precizat subcomisar Bogdan Toader, purtător de cuvânt al IPJ Vrancea.
Inspectorul Dragoș Cosmin Nedeloiu, candidatul pentru funcția de șef al Secției de Poliție Rurală Panciu, este cel care în urmă cu trei ani a fost trimis în judecată pentru purtare abuzivă. Plângerea împotriva lui a fost depusă de o femeie, care l-a acuzat că a bătut-o chiar în sediul poliției din Mărășești, unde inspectorul își desfășura activitatea la momentul respectiv, fiind ofițer la Ordine Publică. În primă instanță, el a fost condamnat de judecătorii pănceni la 8 luni cu suspendare. În apel, judecătorii Curții de Apel Galați i-au aplicat o amendă penală în cuantum de 5 mii de lei pentru purtare abuzivă. Sentința a fost pronunțată în iunie 2015, fiind definitivă.

12 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?