Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Buget dublu pentru bursele elevilor din Focșani


Primăria vrea să dubleze sumele alocate pentru premierea elevilor din învățământul preuniversitar. Valoarea și bugetul alocat susținerii financiare a elevilor cu rezultate bune la școală sau cu o situație financiară delicată vor fi discutate în ședința de astăzi a Consiliului Local Focșani.
Proiectul de hotărâre inițiat de primarul Cristi Misăilă prevede alocarea a patru tipuri de burse, respectiv burse de performanță, burse de merit, burse de studiu și burse de ajutor social. Pentru anul 2017 se propune acordarea unei sume de 60 lei pentru bursele de performanță, 50 lei pentru bursele de merit, 40 lei pentru bursele de studiu și 30 lei pentru bursele de ajutor social. Suma alocată este 703 mii lei, dublu față de cea alocată anul trecut, când plățile totale din bugetul local pentru bursele acordate elevilor din Focșani au fost de 285,7 mii lei.
Cele mai multe burse de performanță, 15, sunt la Colegiul Național Unirea, câte trei burse de performanță pentru școlile gimnaziale „Ștefan cel Mare” și „Duiliu Zamfirescu”, câte zece burse de performanță pentru Colegiul Economic „Mihail Kogălniceanu” și Colegiul Național „Al. I. Cuza”. Liceul cu Program Sportiv are patru burse de performanță în semestrul II din anul școlar 2016-2017, urmând să crească la cinci burse din primul semestru al următorului an școlar.
„Acordarea burselor face parte din finanțarea complementară a instituțiilor de învățământ asigurată din bugetele locale, din sumele defalcate din TVA… La stabilirea numărului de burse s-au avut în vedere solicitările instituțiilor de învățământ preuniversitar de stat din municipiu, precum și criteriile generale de acordare a burselor aprobate prin Ordinul 5576/2011, fiecare unitate urmând să elaboreze criterii specifice necesare pentru selectarea acelor dosare care să se încadreze în limita maximă de acordare a burselor”, se arată în raportul atașat proiectul de hotărâre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?