Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Procurorii vrânceni anchetează modul de notare la Olimpiada județeană de limba română


Procurorii vrânceni cercetează modul cum au fost corectate tezele la Olimpiada județeană la limba și literatura română. Potrivit prim procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea Florin Èšîrlea, ancheta este efectuată ca urmare a unei sesizări transmise chiar de Ministerul Educației Naționale. „Am fost sesizați de către Ministerul Educației cu privire la anumite nereguli constatate cu privire la olimpiada de limba română. Mai multe amănunte nu vă pot da, dar ce vă pot spune este că avem un dosar înregistrat”, ne-a precizat prim procurorul Florin Èšîrlea. 
Șeful Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vrancea, profesorul Dorin Cristea, a precizat că toate documentele de la olimpiada județeană de limba română au fost ridicate de procurori. Despre această problemă se va discuta și în Consiliul de Administrație de astăzi al ISJ. „Documentele au fost luate acolo (la parchet-n.r.). Mâine (astăzi-n.r.) se va discuta această problemă și în Consiliul de Administrație al Inspectoratului Școlar și va fi luată o hotărâre. Decizia ce va fi luată va fi anunțată la minister. Dacă vreo persoană va fi nemulțumită de decizie, va putea depune contestație la minister”,  a spus profesorul Dorin Cristea.
Ancheta în acest caz a fost deschisă după ce mama unei eleve participante la olimpiadă a reclamat faptul că fiica ar fi fost defavorizată atunci când i-a fost notată teza. Femeia a depus contestație la Inspectoratul Școlar, după care a fost sesizat Ministerul Educației Naționale. Reprezentanții ministerului au sesizat parchetul, pentru ca procurorii să stabilească dacă cineva se face vinovat ori nu în acest caz.  

28 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?