Ediția: Marți 16 iulie 2024. Nr. 6671
Ediția: Marți 16 iulie 2024. Nr. 6671

Tenis: Openul Australiei – Finală Williams contra Williams, după aproape opt ani


Surorile Serena și Venus Williams, care de aproape opt ani nu s-au mai întâlnit într-o finală, vor lupta sâmbătă, la Melbourne, pentru a câștiga Openul de tenis al Australiei. De opt ori s-au întâlnit cele două americance într-o finală de Mare Șlem: de la US Open 2001, câștigat de Venus, cea mai mare dintre surori, acum în vârstă de 36 de ani, până la Wimbledon 2009, câștigat de Serena (35 de ani). De la Roland Garros-ul din 2002 la Openul Australiei din 2003, au existat chiar și patru finale de familie consecutive, iar Serena este cea care conduce cu 6 victorii la 2 în aceste confruntări la vârf. În jurul anului 2010, Venus, de șapte ori câștigătoare într-un turneu de Mare Șlem (5 la Wimbledon și 2 la US Open), a cunoscut o eclipsă, din cauza unei maladii autoimune, sindromul Sjogren, care o seca de energie. Serena, în schimb, a continuat să-și înmulțească recordurile. Dacă Serena va ridica deasupra capului sâmbătă al 23-lea său trofeu de Mare Șlem, al 7-lea la Openul Australiei, ea va deține singură recordul erei profesioniste, întrecând-o pe germanca Steffi Graf (22), și se va apropia de recordul australiencei Margaret Court (24). Pe de altă parte, ea va recupera și primul loc mondial, de care a fost deposedată anul trecut de germanca Angelique Kerber, deținătoarea titlului la Melbourne, dar eliminată în optimile de finală anul acesta.
    Chiar dacă sora sa o va împiedica în obținerea acestei performanțe, nu va fi un lucru dureros pentru surorile Williams. ”Èšinând cont prin ce a trecut Venus, nu pot să nu mă gândesc că este o situație câștigătoare pentru amândouă. Am fost alături de ea tot timpul, pentru că noi trăim împreună. Știu prin ce a trecut. Dacă mă gândesc la ce ar fi mai bine, orice se va întâmpla, cu siguranță nici ea nici eu nu vom fi perdante”, a asigurat Serena. Cea mai mică dintre surori este totuși favorită. Ea conduce cu 16 la 11 în duelurile cu sora sa și în plus a câștigat șapte din ultimele opt. Cea mai recentă întâlnire a lor a fost la US Open 2015, în sferturile de finală, când Serena s-a impus în trei seturi.
    De 15 zile, Serena a avansat la Melbourne fără probleme, nepierzând niciun set. Venus, nr. 17 mondial, a cedat doar unul, însă a profitat de un tablou foarte favorabil, neîntâlnind decât o singură jucătoare din primele 25 din lume. Ea a lăsat o bună impresie în semifinale, stopând-o pe compatrioata sa Coco Vandeweghe (nr. 35 mondial), cea care le eliminase pe nr. 1 mondial, germanca Angelique Kerber, în optimi și pe spaniola Garbine Muguruza, campioana de la Roland Garros, în sferturi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?