Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637
Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637

ULTIMA ORĂ! Un polițist de la IPJ Vrancea a refuzat MITA unui șofer prins băut


Comunicat de presă – DGA
miercuri, 25 Ian 2017
Vrancea: Un ofițer de poliție a refuzat mita oferită de un conducător auto depistat conducând sub influența băuturilor alcoolice
Ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) — Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Vrancea, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, l-au prins în flagrant, la data de 21.01.2017, pe L.I. după ce a remis suma de 400 lei unui inspector de poliție din cadrul Serviciului Rutier al IPJ Vrancea, pentru ca acesta să nu-i întocmească actele de constatare a infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.
În fapt, în aceeași zi, polițistul a sesizat D.G.A. — S.J.A. Vrancea cu privire la faptul că, în timp ce se afla în sediul unității de poliție unde fusese condus pentru cercetări, L.I. i-a oferit denunțătorului o sumă de bani pentru a nu i se întocmi acte de constatare privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului. L.I. fusese depistat conducând un autoturism cu viteză peste limita legală, iar în urma testării alcooltest s-a constatat că acesta avea o concentrație de 0,51 mg/ litru alcool pur în aerul expirat.
Polițistul a refuzat propunerea conducătorului auto și a sesizat fapta la S.J.A. Vrancea. Denunțul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, L.I. fiind prins în flagrant în momentul în care, după finalizarea audierii în cauză, i-a remis polițistului suma de 400 lei, în scopul menționat.
În cauză a fost începută urmărirea penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită, suspectul fiind cercetat în stare de libertate.
BIROUL INFORMARE ȘI RELAÈšII PUBLICE

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?