Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621

Atletism – Claudia Prisecaru, vis de iarnă: primul titlu la tineret!


Claudia Prisecaru, multipla campioană națională de juniori în cursele de alergări, inclusiv vicecampioana balcanică la cros juniori cu echipa României în 2006, a petrecut sfârșitul de an, cu tot cu sărbătorile sale, departe de casă. S-a aflat în pregătire la Băile Felix, la Oradea, unde se antrenează sub atenta observație a valorosului profesor, antrenor de lot național, Cristian Orza, cel de a cărui muncă este legată direct revenirea în bună formă de concurs a Claudiei, după sincopa din prima parte a anului trecut!
După zile lungi – și deloc ușoare – de pregătire, campioana de la Focșani mi-a declarat: „Am început anul în formă! Sunt foarte bine pregătită, nesperat de bine! Sper să mă mențin așa! În curând voi alerga la Bratislava, la 1500 metri, probă care mi-a plăcut mereu. Îmi doresc în primul concurs al anului un record personal. Vor mai urma câteva grand prix-uri în țară, după care, în februarie, finala de tineret și seniori. Visul meu cel mare este să câștig primul meu titlu la tineret, în primul an la această categorie de vârstă. Aș minți dacă aș spune că va fi ușor! Știu ca va fi destul de greu, dar nu renunț la visul meu! Așa cum am spus, mă simt în formă. Antrenamentele de la Felix mi-au priit mereu! Este o zonă frumoasă, liniștită, am unde alerga, am pădurea, pista, chiar dacă este cam grea acoperită cu zăpadă cum este. Doresc să mulțumesc domnului director Vîlcu pentru susținerea stagiului de pregătire, ca și echipei Altdorf Tehnik, care mă ajută cu echipamentul!”
Cu Claudia Prisecaru am stat de vorbă și când era era încrezătoare în ea și valoarea ei, și când părea a nu vedea senin la orizont. De această dată am vorbit cu cea mai sigură pe sine Claudia: decisă, pregătită pentru un nou început, la o categorie de vârstă superioară, optimistă, în formă. În astfel de circumstanțe, cred că primul său titlu la tineret nu va rămâne doar un vis de iarnă, ci o realitate ce va încununa cursa de la Campionatul Național!    

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?