Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

ULTIMA ORĂ! Vrancea sub Cod galben și Cod portocaliu de viscol puternic


  Meteorologii au emis mai multe atenționări de vreme rea, una fiind valabilă din această seară, de la ora 22.00, iar alte două de mâine. 
 Astfel, din această seară, de la ora 22.00 și până mâine la ora 20.00, Vrancea va fi sub Cod galben de vreme rea, fiind prognozate ninsori însemnate cantitativ și local viscolite. „În intervalul menționat aria ninsorilor se va extinde treptat dinspre Lunca Dunării și va cuprinde sudul, centrul și estul țării. În Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul și centrul Moldovei, precum și în zona Carpaților de Curbură, local ninsorile vor fi însemnate cantitativ și se va depune strat de zăpadă consistent. Va fi viscol în Dobrogea, în cea mai mare parte a Munteniei și în jumătatea sudică a Moldovei unde vântul va avea intensificări cu viteze de 50…70 km/h. În Carpații de Curbură și zona înaltă din Carpații Meridionali rafalele vor depăși 80…90 km/h, iar zăpada va fi spulberată și troienită. La începutul intervalului pe litoral vor fi precipitații mixte și se va depune polei”, se arată pe site-ul Administrației Naționale de Meteorologie.
 Mâine seară, Vrancea va fi sub Cod portocaliu, fiind prognozat viscol  puternic. Avertizarea este valabilă în intervalul orar 02.00-18.00. „În a doua parte a nopții de joi spre vineri (05/06 ianuarie) și în cursul zilei de vineri (06 ianuarie), în Municipiul București și în județele Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Buzău, Brăila, Constanța, Tulcea, Galați și Vrancea, temporar viscolul va fi puternic, rafalele vântului vor atinge 70…85 km/h, reducând vizibilitatea sub 50 m și local troienind zăpada”, transmit meteorologii.
 Din data de 6 ianuarie, ora 20.00, până pe 7 ianuarie, ora 10.00, va fi Cod galben, fiind înregistrate intensificări ale vântului, ninsoare viscolită sau spulberată. „În intervalul menționat, în Dobrogea, Bărăgan și în cea mai mare parte a Moldovei va ninge moderat cantitativ, vântul va continua să prezinte intensificări cu viteze de 50…55 km/h și pe arii restrânse 70 km/h, temporar viscolind și spulberând zăpada. (…) Începând de vineri, 6 ianuarie și până la începutul săptămânii viitoare, în cea mai mare parte a țării vremea va fi geroasă atât noaptea, cât și ziua, iar temperaturile minime se vor situa frecvent între -25 și -15 grade”, se mai arată pe site-ul Administrației Naționale de Meteorologie. 
 

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?